Úvod Výrobcovia Google Google začína predávať Nexus 9 s Android 5.0 Lollipop

Google začína predávať Nexus 9 s Android 5.0 Lollipop

13

Dnes je ten deň, na ktorý čakali všetci fanúšikovia zariadení Nexus. V Google Play sa totiž začína predávať najnovší tablet rodiny Nexus – Nexus 9. Dostupný je však len v niektorých krajinách a to konkrétne v Austrálii, Rekúsku, Belgicku, Kanade, Dánsku, Fínsku, Francúzsku, Nemecku, Hong Kongu, Írsku, Taliansku, Indii, Japonsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Južnej Kórei, Španielsku, Švédsku, Švajčiarsku, Veľkej Británii a Spojených Štátoch.

Je škoda, že sa tablet nepredáva aj na území Slovenska, no zároveň si uvedomujeme, že mnohí z vás žijú v zahraničí, alebo majú niekoho, kto tam pracuje a mohol by vám pomôcť s kúpou tohto žiadaného zariadenia.

Tablet, ktorý vznikol spoluprácou HTC a Google je momentálne dostupný v bielom a čiernom prevedení. Obe verzie sú dostupné v 16 a 32 GB konfigurácii, pričom ich cena je 389€/£319 za 16 GB verziu a 479€/£399 za 32 GB verziu.

nexus9-play-store
Nexus 9 v Google Play

Pre tých z vás, ktorí Nexus 9 ešte nepoznajú ho priblížime rýchlou rekapituláciou špecifikácií. Novinka od Google ponúka 8,9-palcový displej s rozlíšením 2 048 x 1 536 pixelov, výkonným 64-bitovým čipsetom Nvidia Tegra K1 s jadrami o takte 2.3 GHz, 2 GB operačnej pamäti RAM a 6 700 mAh batériou. Na zadnej strane sa nachádza 8 Mpx fotoaparát, zatiaľ čo na prednej strane sa usídlil 1.6 Mpx senzor. Na prednú stranu bola po bokoch umiestnená dvojica BoomSound reproduktorov.

Máte o nový Nexus 9 záujem? Ak áno, odkiaľ si ho objednáte?

Zdroj: PA