Úvod Novinky Google Okuliare Google Glass sú prežitkom: Vývojári strácajú záujem

Okuliare Google Glass sú prežitkom: Vývojári strácajú záujem

9

Približne pred 18 mesiacmi predseda Google, Eric Schmidt povedal, že „rozprávanie sa s Google Glass bol jeden z najdivnejších zážitkov, ktoré absolvoval. Dobré ránko! Google sa na názor mohol spýtať úplne bežných ľudí a je dosť veľká pravdepodobnosť, že by im povedali rovnako.

O problémoch, ktoré sprevádzajú toto futuristické a v niektorých situáciách nevhodné zariadenia informovala aj agentúra Reuters, ktorá zistila, že vývojári strácajú záujem.

Až deväť zo šestnástich opýtaných vývojárov, ktorí pre zariadenie pripravili aplikáciu už neplánujú naprogramovať ďalšiu. Okrem toho, traja kľúčoví zamestnanci Google, ktorí doteraz pracovali na Google Glass začali pracovať na iných projektoch.

Aby toho nebolo málo, spoluzakladateľ Google, Sergey Brin, ktorý inak vždy nosil Google Glass sa minule objavil na verejnom podujatí bez okuliarov. Jednať sa teda môže o ďalší dôkaz o tom, že inteligentné okuliare jednoducho nie sú next big thing a tak sa pravdepodobne zaradia k nevydareným projektom. Niektoré veci, ktoré sa Google počas vývoja Google Glass naučil sa mu samozrejme môžu zísť pri ďalších projektoch.

Čo na to hovoríte vy? Kúpili by ste si okuliare Google Glass, ak by stáli povedzme do 200 eur?

Zdroj: TC