Úvod Novinky DISKUSIA: Aká je vaša predstava o perfektnom smartfóne?

DISKUSIA: Aká je vaša predstava o perfektnom smartfóne?

38

Rok čo rok sa stretávame so zariadeniami, ktoré sa snažia potešiť všetkých zákazníkov a na svoju stranu tak prilákať čo najviac ľudí. Mnohí z nás sú pritom poriadne nároční. Či si už zakladáme na displeji s poriadne vysokým rozlíšením a takmer perfektnou reprodukciou farieb, neúprosným výkonom a obrovských číslach v benchmarkoch, alebo niekoľkodňovej výdrži batérie, výrobcovia musia počítať so všetkým. Aj preto niekedy vyrobia niekoľko rôznych modelov.

Ako však vyzerá váš perfektný telefón? Presne to sa spýtal populárny a obľúbený YouTuber MKBHD, známy hlavne vďaka svojim kvalitným recenziám. Spolu s video tímom zo server The Verge tak pripravili zaujímavé video.

V ňom sa nezameral len na jedného výrobcu. Namiesto toho sa rozhodol poskladať „Frankenstein“ telefón, zložený hneď z niekoľkých modelov rôznych výrobcov. Ak by ste si mohli vybrať akékoľvek súčiastky z akéhokoľvek telefóny, ktorý sa momentálne predáva, čo by ste si vybrali?

MKBHD začal s konštrukciou z HTC One (M8), z ktorého by si požičal aj predné reproduktory. Vzhľadom na to, že je One (M8) dosť šmykľavé zariadenie by podobne ako to spravil Samsung na Galaxy Note 4, spravil jeho hrany viac hranatými.

Celkové spracovanie by pritom nebolo z kovu, ale z mäkkého plastu, ktorý používa Nokia v rade Lumia. Je to z toho dôvodu, aby sa zariadenie držalo o čosi lepšie.

Čo sa displeja týka, tam si Marques Brownlee zvolil zobrazovaciu jednotku s Quad HD rozlíšením, ktorá sa nachádza na LG G3. Podobne ako to robí LG, aj na perfektnom zariadení by boli bočné aj vrchné rámiky extrémne tenké.

Celé zariadenie by poháňal (momentálne) takmer najvýkonnejší štvorjadrový Snapdragon 805, 3 GB operačnej pamäti RAM a grafický čip Adreno 420. Šťavu by mala dodávať batéria s čo najväčšou kapacitou, no čokoľvek nad 3 500 mAh by malo stačiť.

Na zadnej strane by mal nachádzať senzor aspoň tak kvalitný ako na iPhone 6 Plus. Vzhľadom na to, že má rozlíšenie len 8 Mpx nepodporuje 4K video. Aj kvôli tomu sa MKBHD rozhodol pre senzor z Galaxy Note 4.

V perfektnom telefóne nesmie chýbať výborný operačný systém, ktorý je vo výbere Marquesa jednoznačne Android 5.0 Lollipop. Celý výber špecifikácií zakončil tým, že smartfón by mal ponúknuť aspoň 128 GB vnútornej pamäti a v tomto prípade by zariadenie nemuselo disponovať slotom pre microSD kartu.

Tak a teraz vy, aké je vaše vysnívané zariadenie?