Úvod Aplikácie TIP: Overlays umožní používať widgety aj pri spustených aplikáciach

TIP: Overlays umožní používať widgety aj pri spustených aplikáciach

0
Android aplikácia Overlays

Android aplikácia Overlays ponúka veľmi užitočnú možnosť. S jej funkcionalitou dokážete totiž používať akýkoľvek widget popri používaní iných aplikácií. Stačí si pritom iba nastaviť profil podľa vašich požiadaviek. V obchode Google Play je k dispozícii zdarma. 

Nastavenie profilu v Overlays zvládne aj menej skúsený používateľ. Celý proces pozostáva z niekoľkých jednoduchých krokov, medzi ktorými je výber vhodného názvu či vhodnej akcie, ktorú má pri určitých podmienkach aktivovaný profil vykonať. Ako príklad môžem uviesť zapojenie slúchadiel do smartfónu (zapnutie/vypnutie WiFi alebo Bluetooth, zmeškaný hovor, pripojenie USB-kľúča atď.).

Ak teda zariadenie zaregistruje pripojené príslušenstvo, aplikácia automaticky zareaguje realizáciou vopred zadefinovaného príkazu. V tomto prípade by to mohlo byť také zobrazenie widgetu hudobného prehrávača. Niečo v podobnom štýle sa ale dá nastaviť aj pri spustení webového prehliadača či navigácie – možností je v tomto prípade skutočne veľa.

android-aplikacia-overlays-3 android-aplikacia-overlays-1 android-aplikacia-overlays-2

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.applay.overlay&referrer=utm_source%3D42matters.com%26utm_medium%3Dplayboard.me“]

Zdroj: play.google.com via phonearena.com