Úvod Novinky Sme späť!

Sme späť!

31

Akste sa za posledných pár dní snažili dostať na AndroidPortal.sk, možno ste sa stretli s chybou, alebo s pomaly sa načítavajúcou stránkou. Tu je pár dôvodov, prečo tomu tak bolo a čo sme spravili pre to, aby sa to už nestalo.

V prvom rade, vďaka! Bez vás by sme neboli v tejto situácii, ktorú riešiť je skutočne radosť. AndroidPortal.sk za posledný rok enormne narástol a to všetko vďaka tomu, že sa k nám vraciate. Aj preto chceme pokračovať vo vylepšovaní toho, ako náš web funguje a ako rýchlo sa k nám budete vedieť dostať, keď na to budete mať chuť. Poďakovanie ale určite patrí vám, keďže bez vás by to nebolo možné.

Doteraz, verte či nie, sme bežali na zdieľanom hostingu od spoločnosti Wedos. Pred niekoľkými mesiacmi bola snaha prejsť na virtuálny server, no požiadavky na taký server boli natoľko prehnané, že sme sa hosting rozhodli vyriešiť úplne inak. Dosť času sme vrazili do optimalizácie a cache, s ktorou nám pomohli naši kamaráti v Zozname. Po tom, ako web prekonal hranicu 1 milióna zobrazení za mesiac nám už nepomohla ani spomínaná optimalizácia a zdieľaný hosting bol pre náš projekt jednoducho primalý. Preto sme sa rozhodli pre investíciu do dedikovaného servera.

AndroidPortal.sk momentálne beží na 4-jadrovom procesore Intel Xeon E3 1245v2 s taktom 3.4GHz+, 32 GB operačnej pamäti RAM a troch 120 GB SSD zapojených do RAID-u. To nám dáva dostatočnú istotu, že naše služby pobežia rýchlo a spoľahlivo, aj naďalej. Okrem toho, AndroidPortal.sk je odteraz chránený anti-DDoS ochranou, ktorá by mala odradiť všetkých útočníkov od zlých úmyslov.

server
Vyťaženie procesora zatiaľ neprekročilo 5%; vyťaženie RAM 10%

V prípade akýchkoľvek problémov s našim webom, napríklad nemožnosťou sa k nemu pripojiť, alebo s predĺženou nedostupnosťou nám o tom prosím dajte vedieť. V nasledujúcich hodinách ešte môžete zaznamenať mikro výpadky, to bude možno spôsobené tým, že žehlíme posledné nedostatky.

Ešte raz vďaka všetkým, ktorí nám umožnili mať takéto „problémy,“ veľmi si to vážime a veríme, že sa k nám opäť vrátite.

Tím AndroidPortal.sk