Úvod Novinky Facebook a Apple svojim zamestnankyniam platia zmrazenie vajíčok. Chcú, aby nemali dôvod...

Facebook a Apple svojim zamestnankyniam platia zmrazenie vajíčok. Chcú, aby nemali dôvod prestať robiť

8

Rôzne firmy svojim zamestnancom poskytujú rôzne benefity. Dve z najväčších technologických firiem na svete však tieto benefity posúvajú do nového levelu. Svojim zamestnankyniam totiž ponúkajú finančný príspevok na procedúru odobratia a zmrazenia vajíčok.

Nový benefit potvrdili obe spoločnosti, pričom vo Facebooku to už funguje, zatiaľ čo Apple novinku nasadí od januára 2015. Cieľom je umožnenie otehotnenia aj v neskoršom veku, keď by s ním už mohli mať problémy. Pre firmy je to obrovská výhoda, keďže chcú, aby ich zamestnanci chodili do práce a neostávali doma na materskej.

Celková suma takéhoto príspevku sa môže vyšplhať až na 20 tisíc dolárov, čo by malo pokryť všetky, resp. drvivú väčšinu nákladov.

Server DSL ďalej upozornil, že obe spoločnosti prispievajú aj rodičom už narodených detí. Facebook im má posielať až 4 tisíc dolárov. O tom, na čo sú tieto peniaze skutočne určené by sa dalo špekulovať, no veľa ľudí je presvedčených o tom, že spoločnosť chce, aby ich rodičia využili na zabezpečenie starostlivosti o dieťa. Cieľom by malo byť väčšie sústredenie sa zamestnanca na prácu.

Zdroje: D, NN