Úvod Aplikácie Študenti ju milujú, učitelia nenávidia: Aplikácia PhotoMath dokáže vyriešiť rovnice, stačí ich...

Študenti ju milujú, učitelia nenávidia: Aplikácia PhotoMath dokáže vyriešiť rovnice, stačí ich len odfotiť telefónom

9

Len si predstavte, o koľko jednoduchšia by bola cesta strednou, alebo vysokou školou, ak by ste pri sebe mali aplikáciu PhotoMath.

Pri nej totiž stačí, že odfotíte rovnicu, s ktorou si neviete dať rady a je to. Aplikácia rozpozná text a rovnicu automaticky vypočíta. Podporované sú matematické rovnice, ktoré v sebe majú desatinné čísla, zlomky, aritmetické výrazy, umocnenia, odmocnenia a viac.

Smutnou správou pre mnohých je dočasná nedostupnosť aplikácie pre Android. Na svoje si tak prídu len majitelia Windows Phone či produktov od Apple. Zaujímavý je aj príbeh firmy, ktorá aplikáciu naprogramovala. Ešte pred PhotoMath totiž predstavili PhotoPay, jednoduché riešenie pre platbu faktúr. Jednoducho stačilo, že ste si faktúru, resp. bloček odfotili a peniaze sa vám automaticky previedli z vášho účtu na účet toho, kto vám faktúru, resp. bloček vydal. Túto technológiu licencovalo 14 európskych bánk.

Je nutné poznamenať, že aplikácia PhotoMath momentálne funguje len s tlačeným textom. Pri obrovskom počte študentov, ktorí ju vyskúšajú by však vývojári mali prísť na všetky chybičky, ktoré sa v nej skrývajú. Obrovským plus je aj to, že PhotoMath vám krok po kroku ukáže, ako sa dostala k výsledku, ku ktorému sa dostala. Je to teda skvelý pomocník pre všetkých študentov.

Pozrite si video, v ktorom je demonštrovaná šikovnosť tejto aplikácie.

Stiahnuť: iOS, Windows Phone

Zdroj: PA