Úvod Výrobcovia Google Android L konečne zatočí s krátkou výdržou batérie na Nexus 5

Android L konečne zatočí s krátkou výdržou batérie na Nexus 5

15

Možno si ešte spomínate, keď sme v marci písali o tom, že Nexus 5 trpí jednou kurióznou chybou. Jeho fotoaparát totiž batériu vybíjal oveľa rýchlejšie, než by mal.

Problém sa týkal procesu mm-qcamera-daemon, ktorý je pre chod fotoaparátu nevyhnutný. Často sa však stávalo, že sa tento proces zasekol, čím vyťažil procesor na maximum a to spôsobilo kratšiu výdrž batérie.

Jeden z inžinierov Google hodil vinu na Microsoft a jeho Skype. Jedna z aktualizácií údajne spôsobila zasekávanie spomínaného procesu, čím rapídne znížila výdrž batérie. Google sa už niekoľkokrát snažil tento problém opraviť. V Android 4.4.3 Google pozmenil fungovanie fotoaparátu, čím problém pre mnohých odstránil. Malá, no stále relatívne početná skupina ľudí sa ale s týmto problémom stretáva aj dnes.

Dobrou správou je to, že v Android L sa už tento problém nenachádza. Android L má byť predstavený spolu s novými zariadeniami, ako napríklad Nexus X či Nexus 9, čo sa má uskutočniť už o týždeň. Táto informácia ale zatiaľ nebola potvrdená.

Zdroj: PA