Úvod Novinky Tesla Motors sa chystá expandovať: Závod možno postaví na Slovensku, stanice budú...

Tesla Motors sa chystá expandovať: Závod možno postaví na Slovensku, stanice budú v Bratislave a Zvolene

10
Tesla Model S

Americká automobilka Tesla Motors, ktorá sa preslávila svojimi elektromobilmi momentálne zvažuje postavenie ďalšieho závodu, tentokrát v Európe. Na muške krajín, s ktorými by radi spustila spoluprácu je aj Slovensko.

Zaujímavosťou je to, že kontakt s výrobcom elektromobilov iniciovalo samotné Slovensko a to prostredníctvom agentúry Sario. Momentálne nie je jasné či im štát ponúkol konkrétne lokality, alebo či sa jednalo len o zistenie prípadného záujmu.

tesla-model-s
Vlastniť Tesla Model S je snom nejedného fanúšika technológií

Za automobilkou stojí už ikonický Elon Musk, ktorý sa preslávil hlavne najpopulárnejšou internetovou peňaženkou, PayPal-om. Ten však predal a rozhodol sa venovať elektromobilom Tesla. Spoločnosť doteraz na trh uviedla dva modely, Tesla Roadster a Model S, no nedávno predstavili aj o niečo lacnejší Model E.

tesla-nabijacie-stanice
Sieť rýchlo nabíjacích staníc sa rozrastie aj o dve, ktoré budú umiestnené na Slovensku

Spolu s expanziou výrobnej kapacity Tesla Motors naprieč Európou buduje sieť rýchlo nabíjacích staníc, pomocou ktorých je v porovnaní s bežnými nabíjačkami ich automobily možné dobiť oveľa rýchlejšie. Dve z takýchto staníc budú umiestnené aj na Slovensku, konkrétne v Bratislave a vo Zvolene.

Zdroje: BT, D