Úvod Novinky Samsung Galaxy Tab Active: 8-palcový tablet, ktorý sa nebojí vody

Samsung Galaxy Tab Active: 8-palcový tablet, ktorý sa nebojí vody

0

Akste si mysleli, že včerajšie predstavenie smartfónov Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge, spolu s hodinkami Gear S bolo všetko, čo mal pre nás Samsung pripravené, mýlili by ste sa. Dnes ráno sa totiž objavilo ďalšie zariadenie z dielne kórejského giganta. Nejde o nič iné, ako o vode odolný tablet strednej triedy. Ak sa vám teda Sony Xperia Z3 Tablet Compact bude zdať príliš drahý, tu máte alternatívu.

Samsung tento rok predstavil obrovské množstvo tabletov a zdá sa, že ich bude ešte oveľa viac. Samsung Galaxy Tab Active ponúka štvorjadrový 1,2 GHz procesor (asi Snapdragon 400), 1,5 GB operačnej pamäte RAM, 8-palcový HD (1280 x 720p) displej a 4 450 mAh batériu, ktorá sa dokonca dá vymeniť. Ďalšou zaujímavosťou je C-Pen, teda dotykové pero, ktoré môžu na pracovisku používať robotníci s rukavicami. Na čo sa však Samsung pri reklamách zameriava je pravdepodobne IP67 certifikácia a zosilnený dizajn, vďaka ktorému tablet prežije nejeden škaredý pád. Ak teda máte nemotorné ruky, toto zariadenie je určené priamo pre vás.

Čo sa týka rozmerov, Samsung Galaxy Tab Active je veľký 26,2 x 213,1 x 9,75 mm a váži 393 g. Nie je to teda žiadne kompaktné zariadenie, no to je sčasti aj kvôli veľkému 8″ displeju.

Nakoniec, vode odolných tabletov s Androidom zatiaľ nie je na svete veľmi veľa, preto si Galaxy Tab Active určite svojich zákazníkov nájde. Čo na toto zariadenie hovoríte vy? Kúpili by ste si ho, alebo radšej siahnete po niečom inom?