Úvod Návody Prečerpali ste mobilné dáta? Na vine môže byť Facebook, toto riešenie vám...

Prečerpali ste mobilné dáta? Na vine môže byť Facebook, toto riešenie vám pomôže!

28

Mnohí z nás si každý mesiac opatrne strážia to, koľko dát na svojich mobilných zariadeniach prečerpáme. Len nedávno však v jednej z najpoužívanejších aplikácií nastala zmena, kvôli ktorej sa vaša spotreba dát mobilného internetu mohla vymknúť spod kontroly. Vinníkom môže byť samozrejme Facebook, ktorý do svojej aplikácie pred niekoľkými týždňami pridal funkciu automatického prehrávania videí.

Áno, sme si istí, že mnohí z vás už vedia, ako takáto funkcia funguje a ako ju vypnúť. Niekoľkí z našich čitateľov nás však pomocou emailu poprosili o pomoc s tým, ako s týmto problémom bojovať. Problém s prečerpaním dát sa častejšie a častejšie sa začal objavovať po tom, ak prepukla epidémia videí s oblievaním sa ľadovou vodou pre upozornenie na ALS (amyotrofickú laterálnu sklerózu). Tí z vás, ktorí sa na nás obrátili si neboli vedomí toho, že by surfovali menej, alebo viac, než predtým. Videá, v ktorých sa ľudia oblievali sa totiž pri prehliadaní noviniek na Facebooku začali prehrávať automaticky, teda bez toho, aby ste na ne klikli. Poďme sa teda pozrieť na to, ako túto nepríjemnosť vypnúť.

V aplikácií Facebooku kliknite na tri horizontálne čiarky vpravo hore, vďaka čomu sa vám otvoria možnosti. Keďže aplikácia Facebook zatiaľ nebola úplne preložená, nižšie musíte vyhľadať „App Settings.“ Po kliknutí na toto nastavenie sa dostanete na ďalšiu obrazovku, kde musíte nájsť možnosť „Video Auto-play“ a hodnotu zmeniť z „On“ na „Off,“ alebo na Wi-Fi only. V prípade Wi-Fi only sa vám videá začnú automaticky prehrávať len vtedy, keď budete pripojení na Wi-Fi, nastavenie „Off“ ich zakáže úplne.

Po zmenení tohto nastavenia nám dajte vedieť, či ste zaznamenali zmenu v spotrebe dát, alebo či to na ňu nemalo žiaden vplyv.

Zdroj: F