Úvod Novinky Počas šoférovania si na Facebooku pozerala fotky, v 140km/h rýchlosti narazila do...

Počas šoférovania si na Facebooku pozerala fotky, v 140km/h rýchlosti narazila do auta a zabila starenku

29
abby
Obvinená Abby Sletten (20)

Používanie telefónu počas šoférovania je zlé. Len nedávno sme vám priniesli správu o tom, ako aj zaslanie rýchlej SMS správy môže dopadnúť tým, že vám cez stehno prebehne tyč hrubá desať centimetrov. Dnes však máme ešte smutnejší príbeh. Jedná sa totiž o 20-ročnú ženu zo Severnej Dakoty, ktorá počas toho, ako svojim autom cestovala po diaľnici, podľahla nutkaniu pozrieť sa, čo je nové na Facebooku.

Počas toho, ako si prezerala nové fotky sa svojim autom rútila naprieč Dakotou rýchlosťou 85 míľ za hodinu, čo je približne 137 kilometrov za hodinu. Čo si však kvôli surfovaniu po Facebooku nevšimla bolo auto, ktoré spomalilo, pretože sa chcelo otočiť. Takýto manéver síce zakazuje vyhláška, no to mladú ženu v žiadnom prípade neospravedlňuje.

V tak obrovskej rýchlosti sa auto mladej Abby Sletten stretlo s autom pred ňou, v ktorej sedeli dve ženy – vnučka a jej babička. 89-ročná Phyllis Gordon nehodu bohužiaľ neprežila. Je to len ďalší príbeh so smutným koncom, ktorému sa dalo predísť tak jednoducho. Telefón do rúk počas šoférovania jednoducho nepatrí.

Zdroj: A