Úvod Udalosti IFA 2014 Motorola Moto X (2014) oficiálne: 5,2” displej, kovová konštrukcia a malinká 2...

Motorola Moto X (2014) oficiálne: 5,2” displej, kovová konštrukcia a malinká 2 300 mAh batéria

3

Onovej vlajkovej lodi Motoroly sme mali presné informácie už pred niekoľkými týždňami, no až doteraz ich nikto nevedel potvrdiť. Najväčšou zmenou, ktorú asi nikto z nás nepredpokladal je to, že novinka sa nevolá Moto X+1 tak, ako sme predpokladali, ale len Moto X.

Informácie, ktoré sa teda dostali na internet ešte pred oficiálnym predstavením boli pravdivé. Zariadenie tak disponuje 5,2-palcovým 1080p displejom, štvorjadrovým procesorom Snapdragon 801 s taktom 2.5 GHz, 2 GB RAM. 13 MPix fotoaparátom a malou 2 300 mAh batériou. Novinka meria 72,4 x 140,8 milimetra a hrúbka sa mení podľa toho, kde na zariadení ju meriate od 3,8 milimetra až po 9,9 milimetra.

Čo sa funkcií týka, Motorola opäť sprístupňuje niektoré z ich najznámejších funkcií, ako napríklad Active Display, ktorý sa po novom volá Moto Display. Vďaka nemu budete môcť nahliadnuť na to, aké notifikácie vám prišli bez zapnutia celého displeja. Umožňuje to AMOLED displej, ktorý dokáže rozsvietiť len jednotlivé pixely. Zariadenie však okrem toho disponuje IR senzormi, ktoré dokážu rozoznať, keď nad zariadením prejdete rukou, vďaka čomu môžete pre zapnutie/vypnutie displeja použiť rôzne gestá.

motox3

Návrat hlási aj ovládanie hlasom, no tentokrát už nemusíte kričať „OK Google Now,“ ako tomu bolo doteraz. Namiesto toho si môžete zvoliť akúkoľvek frázu, ktorú telefón dokáže rozoznať a zareagovať na ňu. Nové sú aj príkazy pre odoslanie WhatsApp správy, či napísanie nového statusu na Facebook.

Späť sa vrátili aj inteligentné funkcie Moto Assist, medzi ktoré patrí rýchle zapnutie fotoaparátu pootočením zápästia. Samotný fotoaparát prešiel tak isto menšími zmenami. Fotografie, ktoré odfotíte sa dajú pekne roztriediť napríklad podľa toho kde, alebo kedy ste ich odfotili.

Pre majiteľov Moto X bolo pri jeho používaní dôležité aj pohodlie ovládania jednou rukou. S ním by nemali mať problém ani v prípade novej Moto X, ktorá síce má 5,2-palcový displej, no zároveň aj oveľa kompaktnejšie telo s tenšími rámikmi. Zariadenie je pokryté vrstvou špeciálneho postreku, ktorý sa nemá príliš v láske s vodou a okrem toho pribudol aj ďalší mikrofón. Telefón ich tak má celkom štyri, čo zaručene prinesie vyššiu kvalitu hovorov. Zabudnúť nemôžeme ani na kovovú konštrukcia, ktorá sa nachádza na vonkajšej strane zariadenia. Nie len, že vďaka nej zariadenie pôsobí prémiovejšie, Moto X ho využíva ako externú anténu pre lepší signál.

Moto X je od dnes v USA dostupná za 499 dolárov za 16 GB model, dostupnosť pre európsky trh zatiaľ známa nie je.

Zdroj: PA