Úvod Novinky Hry Microsoft chystá odkúpenie „Minecraftu“ za 2,5 miliardy dolárov. Oznámiť to má v...

Microsoft chystá odkúpenie „Minecraftu“ za 2,5 miliardy dolárov. Oznámiť to má v pondelok

6

Možno ste už v posledných dňoch zaregistrovali správy o tom, že Microsoft poškuľuje po jednej z najpopulárnejších hier vôbec – po Minecrafte. Najnovšie informácie zo servera Reuters napovedajú tomu, že spoločnosť by 2,5 miliardovú akvizíciu mohla oznámiť už v pondelok. Dôvodov, prečo chce Microsoft investovať práve do Minecraftu je hneď niekoľko, no analytici sú presvedčení, že softvérový gigant tak robí hlavne pre posilnenie Windows Phone.

Špeciálna edícia Minecraftu pre Windows Phone

Hra Minecraft je na platformách Android a iOS neuveriteľne populárna, spolu ju na mobilných zariadeniach hrá vyše 100 miliónov hráčov. Na Windows Phone sa Minecraft momentálne nenachádza, čo by sa po odkúpení prirodzene zmenilo. „Nemyslíme si, že to Microsoft robí pre posilnenie platformy Xbox. Skôr sa prikláňame k názoru, že sa tým snaží posilniť svoju mobilnú platformu,“ tvrdí analytik Rick Sherlund. Samozrejme, uspokojiť sa netreba len s jedným dôvodom. Je dosť pravdepodobné, že verzia Minecraftu pre Windows a Windows Phone ponúkne viac možností, než jej Android, OSX či iOS náprotivky.

Tvorca hry, Markus Persson, len pred dvomi rokmi kritizoval prístup Microsoftu a zároveň spoločnosti odkázal, aby novým Windows 8 „prestali ničiť počítače, ako otvorenú platformu.“ Microsoft chcel v tom čase certifikovať Minecraft pre použitie na ich najnovšej verzii operačného systému. V rovnakom čase sa však zdôveril, že hru predá prvému záujemcovi, ktorý mu za ňu dá aspoň 2 miliardy dolárov. Vyzerá to tak, že Microsoft mu tento sľub splnil a ešte ho aj o pekných 500 miliónov vylepšil. Čo Microsoft s Minecraftom plánuje by sme sa mali dozvedieť už čoskoro.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe“]

Zdroj: TV