Úvod Aplikácie Hangouts má obrovskú aktualizáciu: Pribudli hlasové volania a Material Design!

Hangouts má obrovskú aktualizáciu: Pribudli hlasové volania a Material Design! [APK]

13

Google práve vydal aktualizáciu svojej populárnej aplikácie pre komunikáciu – Hangouts. Aplikácia tak povyšuje na verziu 2.3, pričom do nej pribudlo niekoľko noviniek. Poďme sa pozrieť na to, aké.

Prvou veľkou zmenou, ktorú si okamžite všimnete, je nový dizajn, ktorý už nasleduje pokyny vychádzajúce z dizajnovej príručky k Material Designu. Zmenila sa farba, ktorá je o niečo tmavšia a pokrýva celú vrchnú časť aplikácie. Čo sa týka zlepšenia funkcionality, jednou z najväčších zmien je pridanie nových záložiek. Ak máte nainštalovaný len Hangouts, dostupné vám budú dve záložky.

hangouts-2.3-2-750-wAk si však ku Hangouts doinštalujete aj aplikáciu „Vytáčanie Hangouts,“ pribudne vám tretia záložka, ktorá je už tak, ako by ste čakali, určená pre vytáčanie – a teraz sa podržte – telefónnych čísel. Aplikácia sa v Google Play síce nachádza osobitne a dokonca sa osobitne nachádza aj v prehľade všetkých aplikácií, no keď na ňu kliknete, otvorí sa vám Hangouts. Prečo to Google nespojil dokopy ostáva záhada pre Jessicu Fletcherovú.

Čo sa týka volaní, tie sú už tradične zdarma len pre obyvateľov USA a Kanady. Na Slovensku a v Českej republike si za ne budeme musieť zaplatiť. Ceny sú však prekvapivo prijateľné. Uvediem príklad. Ak by ste chceli volať zo Slovenska na slovenskú pevnú linku, minúta hovoru by vás vyšla na 3,6 centov, pričom minúta hovoru na mobilné zariadenia 18 centov. Ak by ste zo Slovenska chceli volať do Českej republiky, cena hovor na pevnú linku by bola rovnaká, no cena hovor na mobilné telefóny by pri 14,4 centov na minútu bola ešte nižšia.

Ako teda vidíte, Hangouts s Google Voice sa oplatí používať hlavne na volanie na pevnú linku. Či to vyskúšate už necháme len a len na vás. Ak ste aktualizáciu nedostali oficiálne (cez Google Play), stiahnuť si ju môžete aj pomocou odkazov nižšie.

Odkazy na stiahnutie

[googleplay url=“http://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.talk“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.hangoutsdialer“]

Zdroj: AP