Úvod Novinky FOTO: Takto vyzerá najtenší tablet na svete. Na zadnej strane skrýva jedno...

FOTO: Takto vyzerá najtenší tablet na svete. Na zadnej strane skrýva jedno prekvapenie

7

Predvčerom na Intel Development Forum Intel a Dell predstavili zaujímavý nový ultra tenký tablet s 3D fotoaparátom a výkonnými špecifikáciami. Od Dell sme tu už dlho nič zaujímavé nemali, poďme sa teda pozrieť, čo si pre nás spolu s Intelom pripravili.

Dell Venue 8 7000 ponúka krásny 8,4-palcový Quad HD (2 560 x 1 440p) AMOLED displej (pravdepodobne od Samsungu), tablet tak už krajší displej ani nemohol dostať. Výkon mu dodáva procesor Moorefield od Intelu so štyrmi jadrami taktovanými na 1,6 až 2,0 GHz. Poteší aj 16 GB vnútornej pamäte a micro SD slot.

Šéf Dellu Michael Dell prehlásil, že Venue 8 7000 je najtenší tablet na svete. Na jeho 6 mm úzky profil sa chytá jedine Sony Xperia Z3 Tablet Compact alebo Sony Xperia Z2 Tablet.

najtensi-tablet

Zaujímavým dizajnovým prvkom je široký spodný rámik, na ktorom nájdete fotoaparát spolu s širokým reproduktorom. Najväčšou peckou je však RealSense kamera, ktorá využíva najkvalitnejší farebný full HD hĺbkový senzor a posúva tak 3D rozpoznávanie na úplne nový level. V budúcnosti by to mal byť úplne nový level komunikácie s počítačom/tabletom. RealSense kamera sa podľa Dell dostane do konca roka do viacerých zariadení a Dell Venue 8 7000 je iba prvým z nich.

Nemôžeme si pomôcť, ale táto technológia nám veľmi pripomína Kinect od Microsoftu alebo Project Tango od Googlu. Len tak ďalej. Ako sa RealSense kamera páči vám? Mali by ste o niečo podobné vo vašom notebooku či tablete záujem?

Zdroj: AA