Úvod Konkurencia Apple Apple svojimi iPhonami vyťažil leteckú prepravu z Číny. Zvyšok výrobcov s vráskami...

Apple svojimi iPhonami vyťažil leteckú prepravu z Číny. Zvyšok výrobcov s vráskami na čele

10

Apple už zajtra predstaví svoje nové produkty, medzi ktorými by nemal chýbať aj nový iPhone, resp. nové iPhony. Spoločnosť očakáva, že sa ich nové telefóny budú predávať ako teplé rožky a preto sa ich z Číny snaží do rôznych krajín po svete rozviesť čo najväčší počet.

To však spôsobilo, že letecké spoločnosti, ktoré prepravujú tovar z Číny do zvyšku sveta pracujú na plnú kapacitu. Pre zvyšok výrobcov to sú samozrejme zlé správy, pretože svoje vlastné zariadenia zákazníkom nedokážu dopraviť dostatočne rýchlo a v dostatočnom počte. Jednému výrobcovi dokonca jeden z prepravcov odkázal, že mu je ľúto, ale svoj sľub dodržať nebudú môcť, pretože museli uprednostniť „veľmi dôležitého zákazníka.“

Apple pred predstavením nových produktov vždy vyťaží prepravu tovaru Číny na maximum. V roku 2012 dokonca Fedex začal upozorňovať svojich zamestnancov na to, že očakávajú zvýšený objem tovaru, ktorý musia prepraviť. To bol rok, keď Apple predstavil iPhone 5, teda relatívne veľkú zmenu vo výzore a funkciách nového iPhonu (vo svete Apple).

Tento týždeň by mal Apple predstaviť 4,7-palcový iPhone 6, no hovorí sa aj o 5,5-palcovom modeli a chýbať by nemal ani nový iPad. Tým pádom sa očakáva, že prepravcovia budú pod podobným, ak nie ešte väčším tlakom, ako v roku 2012.

Väčšina z nových produktov, ktoré by mal Apple zajtra predstaviť by sa mala začať predávať do konca roka, takže Fedex a UPS musia pracovať nadčasy, kvôli čomu môže ostať zvyšok výrobcov ako Samsung a ďalší s vráskami na čele. Predsa len, hľadanie alternatívneho riešenia pre prepravu vlastných produktov nie je nič príjemné.