Úvod Smartphony Dohady Sony Xperia Z3 pravdepodobne sklame: Ponúka takmer rovnaké špecifikácie ako Xperia Z2

Sony Xperia Z3 pravdepodobne sklame: Ponúka takmer rovnaké špecifikácie ako Xperia Z2

15
    Xperia Z2
8.6
      NAJNIŽŠIA CENA

Japonský výrobca Sony by mal už o pár týždňov predstaviť celkom štvrté zariadenie v sérii ‚Xperia Z‘. Podľa posledných informácií však výrobca novinkou pravdepodobne sklame. Včera sa v databáze benchmarkovacej aplikácie GFXBench objavili výsledky, ktoré patria práve spomínanej Xperia Z3. Zariadenie v aplikácii vystupuje pod označením D6603, pričom jeho špecifikácie sú extrémne podobné tým, ktoré už niekoľko mesiacov ponúka Xperia Z2.

Novinka od Sony má rovnako ako Xperia Z2 disponovať 5,2-palcovým 1080p displejom, štvorjadrovým procesorom Snapdragon 801, 3 GB operačnej pamäti RAM.

Jeden z rozdielov medzi týmito zariadeniami má byť vylepšená konštrukcia. Xperia Z3 má byť tenšia a kompaktnejšia, než jej predchodca. Okrem toho by sa v novinke mala objaviť aj nová technológia fotoaparátu, ktorá je založená na ohnutom senzore. Predpokladá sa, že Xperia Z3 bude predstavená už na IFA 2014 v Berlíne, teda na veľtrhu, ktorý začína 5. septembra. V rovnakom čase by mal výrobca predstaviť aj svoju „mini“ vlajkovú loď, Xperia Z3 Compact.

Server Phone Arena si na základe dostupných informácií pripravil malé porovnanie veľkostí. Pozrite sa, aká veľká má byť Xperia Z3 v porovnaní s konkurenciou.

xperiaz3_porovnanie
Zľava: Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S5, LG G3, HTC One (M8)
xperiaz3_porovnanie-2
Zľava: Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S5, LG G3, HTC One (M8)

Informoval o tom server Phone Arena.