Úvod Novinky Prečo všetky hodinky na obrázkoch HTC zariadení ukazujú 10:08?

Prečo všetky hodinky na obrázkoch HTC zariadení ukazujú 10:08?

21

Sobrázkom HTC zariadenia sme sa stretli asi všetci. HTC takéto obrázky používa na promo svojich nových zariadení, eshopy ich zverejňujú vo svojich ponukách a média ich využívajú pri najnovších novinkách ohľadom jednotlivých modelov.

Všimli ste si ale, že všetky hodinky na HTC zariadeniach ukazujú čas 10:08? Prečo tomu tak je? Dobrá otázka, na ktorú nám odpoveď priniesol server HTCFans.

Podľa zistených informácií je dôvodom zapnutia čo najväčšieho počtu jednotlivých segmentov digitálneho ukazovateľa (v 12 hodinovom režime). Ako server HTC Fans správne podotýka, maximálny počet zapnutých segmentov je nereálny čas 88:88, ktorý sa už výrobcovia staručkých digitálnych hodiniek rozhodli bojkotovať.

Čas 10:08 je tak pre HTC kusom histórie, ktorú podľa všetkého chcú dodržiavať aj naďalej. Podobný čas, 10:10, už dlhú dobu používajú výrobcovia analógových hodiniek, ktorý tak majú robiť z toho dôvodu, aby bol ciferník symetrický po vertikálnej ose a aby nezakrýval logo výrobcu, ktoré sa môže nachádzať nad 12-tou, resp. pod 6-tou hodinou.

Ďalším výrobcom, ktorý zvykne využívať hodiny pre napovedanie budúcich produktov je Google. Ten pri predstavení rôznych verzií nastavil na obrázkoch telefónov hodiny vždy tak, aby odpovedali danej, ešte nepredstavenej verzii. V prípade Ice Cream Sandwich hodiny ukazovali 4:00, v prípade Jelly Bean, 4:10, 4:20 a 4:30, v prípade KitKat 4:40, atď.

Každopádne, vedeli ste o tom, prečo hodiny na HTC zariadeniach ukazujú vždy 10:08?

Informácie sme čerpali zo server HTC Fans.