Úvod Smartphony Dohady FOTO: Najjasnejší pohľad na nový Galaxy Alpha. Špecifikácie naznačujú malú, 1 850mAh...

FOTO: Najjasnejší pohľad na nový Galaxy Alpha. Špecifikácie naznačujú malú, 1 850mAh batériu

6

Ohľadom nového smartfónu od Samsungu, ktorý už stihol dostať prívlastok „zabijak iPhonu“ sme získali nové informácie, vrátane nových, zatiaľ najkvalitnejších fotografií.

Fotografie boli publikované na twitterovom účte @culeaks, ktorý začal o chystaných zariadeniach informovať len teraz. Zatiaľ teda nevieme či sa jedná o dôveryhodný zdroj.

Človek, ktorý pravdepodobne nový Galaxy Alpha testuje, nafotil hliníkový rám, pričom zaujímavé sú aj zaoblené boky, ktoré viac-menej pripomínajú iPhone.

Na fotografii, kde vedľa seba leží iPhone 5s a Galaxy Alpha môžeme vidieť, že Galaxy Alpha je o niečo tenší, pričom zariadenie od Apple je hrubé len 7,6 milimetra. Informácie o tom, že Galaxy Alpha bude hrubý len 6 milimetrov teda vyzerajú dôveryhodne.

samsung-galaxy-alpha-2
Porovnanie hrúbky iPhone 5S (vľavo) a Samsung Galaxy Alpha (vpravo)

Na zadnej strane sa nachádza bodkovaný vzor, podobný tomu, ktorý sa nachádza na vlajkovej lodi Galaxy S5. Okrem nových fotografií twitterový účet @culeaks zverejnil aj zoznam špecifikácií, v ktorom je pre nás novinkou len 1 850mAh batéria. Samsung mal Galaxy Alpha vybaviť osemjadrovým procesorom Exynos 5, 2GB RAM, 4,7 palcovým 720p displejom, 12MPix, resp. 2,1MPix fotoaparátmi a Android 4.4.4 KitKat s vlastnou používateľskou nadstavbou.

samsung-galaxy-alpha-3 samsung-galaxy-alpha-4 samsung-galaxy-alpha-5

Samsung Galaxy Alpha aka Galaxy F má byť prémiové zariadenie Samsungu, ktoré ponúkne kovovú konštrukciu. O telefóne od Samsung s kovovou konštrukciou sa začalo špekulovať už začiatkom roka, no až teraz sa na svetlo sveta začali dostávať prvé dôkazy o jeho existencii. Telefón má byť snahou Samsungu konkurovať Apple, ktorý má už o niekoľko týždňov predstaviť iPhone 6. Len dnes sa objavila informácia o cene novinky Samsungu, ktorá by sa mala pohybovať na hladine 700€.

Informoval o tom server Android Authority.