Úvod Konkurencia Apple Švajčiarski výrobcovia hodiniek: Spoluprácou s Apple by sme si poškvrnili dobré meno

Švajčiarski výrobcovia hodiniek: Spoluprácou s Apple by sme si poškvrnili dobré meno

58

čoskoro sa medzi všetkými výrobcami strhne medzi platformová vojna o to, kto dokáže vyrobiť najkrajšie a najlepšie inteligentné hodinky. Veľkým hráčom na trhu je samozrejme Motorola s ich Moto 360, no momentálne je viac než jasné, že Apple taktiež nechce nechať nič na náhodu.

Podľa servera CNBC sa mal Apple zúfalo snažiť prilákať výkonných predstaviteľov švajčiarskych výrobcov hodiniek na svoju stranu, no podľa všetkého to bola vopred prehratá bitka. Dôvod? Nechcú „poškvrniť“ reputáciu švajčiarskych hodiniek.

„Je jasné, že sa snažia prilákať výrobcov švajčiarskych hodiniek, no Švajčiarov Apple veľmi nezaujíma – ak ste švajčiarsky výrobca luxusných hodiniek a začnete spolupracovať s Apple, vaša reputácia klesne,“ vysvetľuje analytik Mario Ortelli z Bernstein. „Nechcú pracovať na zariadeniach ako iPhone, ktorý je síce navrhnutý v Kalifornii, no vyrobený je v Číne. Svoje švajčiarske meno tým nechcú poškvrniť.“

Je zaujímavé sledovať, že sa vo svete našli firmy, ktoré s Apple nechcú mať nič spoločné, pretože ich berú ako výrobcov produktov kvality, ktoré nespĺňajú ich štandardy. Je však pravda, že švajčiarske hodinky sú synonymom kvalitného výrobku, rovnako ako nemecké autá či francúzske vína.

Server CNBC však nakoniec potvrdil, že jeden z mnohých predstaviteľov švajčiarskych výrobcov hodiniek súhlasil a pridal sa k Apple. Jednať sa má o predstaviteľa luxusných hodiniek TAG Heuer.