Úvod Novinky Samsung utrpel ťažkú ranu. Vlámali sa do ich fabriky a ukradli im...

Samsung utrpel ťažkú ranu. Vlámali sa do ich fabriky a ukradli im elektroniku v hodnote 36 miliónov dolárov

21

Jedna z fabrík Samsungu, ktorá sa nachádza v meste Campinas, pri brazílskom São Paule. Podľa servera ZDNet sa približne 20 mužov prezlieklo za zamestnancov, ktorí zaspali pri nočnej zmene. Niečo po polnoci už bola situácia dramatickejšia, lupiči zajali niekoľko pracovníkov Samsungu a postupne vykrádali celú fabriku. Tí pracovníci, ktorých nedržali ako rukojemníkov museli pokračovať v práci, no bez batérie v ich telefónoch. Zlodejom sa podarilo uniknúť na siedmych dodávkach naplnených rôznou elektronikou v hodnotene neuveriteľných 36 miliónov dolárov.

Zlodeji mali údajne ukradnúť viac než 40 000 notebookov, tabletov a smartfónov.

Počas lúpeže sa našťastie nikomu nič nestalo a Samsung už aktívne spolupracuje s políciou a so svojimi expertmi na bezpečnosť, aby zabránili podobnému incidentu.

„Tento incident nás veľmi trápi. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Momentálne spolupracujeme s políciou pri vyšetrovaní a spravíme všetko čo bude možné, aby sa to v budúcnosti neopakovalo,“ vyjadrila sa spoločnosť.

Polícia momentálne prešetruje ako sa to mohlo stať, no zatiaľ sú presvedčení, že sa jednalo o jedného, alebo viacerých pracovníkov danej fabriky, keďže presne vedeli, kde sa nachádza elektronika, ku ktorej mali okamžite prístup.

Informoval o tom server Android Authority.