Úvod Aplikácie Obchod Play prejde poriadnou zmenou. Pozrite sa, ako bude vyzerať v Material...

Obchod Play prejde poriadnou zmenou. Pozrite sa, ako bude vyzerať v Material Design!

10

Google je čoraz bližšie a bližšie k predstaveniu finálnej verzie svojho nového Androidu, ktorý okrem iného prináša aj vynovený dizajn, ktorý nazval Material Design. Možno si naň spomínate, informovali sme o ňom ešte pred niekoľkými mesiacmi, no pod označením Quantum Paper. Toto označenie Google používal len interne.

Po Google+, Dokumentoch a Tabuľkách sa Google pripravuje na predstavenie prerobeného Obchodu Play, ktorý podobne, ako spomínané aplikácie, taktiež ponúkne Material Design. Nižšie nájdete porovnanie týchto verzií, za ktorým už tradične stojí server Android Police.

Jednotlivé albumy, alebo otvorené stránky s jednotlivými aplikáciami sú teraz živšie a plné farby. Veľkú časť pozadia pritom tvoria obrázky, ktoré vývojári pripravili či už k aplikáciám, alebo hudobníci k albumom.

Nižšie môžete vidieť rozdiel v tabletovom zobrazení Obchodu Play. Naľavo sa nachádza aktuálna verzia, zatiaľ čo vpravo je už nová verzia.

tablet-stary tablet-novy

tablet-stary-2 tablet-novy-2

Podobný prípad sa týka aj zvyšku obsahu Obchodu Play. Google stavil na tzv. „hero“ obrázky, resp. „titulné obrázky,“ ktoré tvoria veľkú časť pozadia. Nemusí sa pritom jednať len o obrázky, ale aj o videá.

Zmeny dizajnu sa nedočkala len vrchná časť výpisu aplikácií, hier či zvyšku obsahu, ale aj spodná. Pribudlo biele miesto, ktoré je však veľmi opatrne využité. Je vidno, že Google si v tomto dal záležať a to, čo nám chce ukázať ukazuje presne tam, kde to má byť.

Na screenshotoch nižšie môžete vidieť zmeny v rozhraní, ktoré sa vyobrazí pri otvorení Google Play na telefóne. Vyššie sú screenshoty z aktuálnej verzie, nižšie z novej verzie.

mobil-stary mobil-stary-2 mobil-stary-3

mobil-novy mobil-novy-2 mobil-novy-3

Čo je taktiež zaujímavé je pridaný riadok s ikonkami pre zdieľanie, pridanie do zoznamu prianí a samozrejme +1 pre Google+. Redaktor z Android Police, ktorý nové zmeny sprístupnil verejnosti nevie potvrdiť ako ďaleko sme od finálnej verzie nového Obchodu Play a ani to, či sa v ňom udejú ďalšie veľké zmeny.

Všetky screenshoty môžete nájsť na webe Android Police.