Úvod Smartphony Dohady Galaxy Note 4 má prísť so skenerom sietnice, tvrdí to samotný Samsung

Galaxy Note 4 má prísť so skenerom sietnice, tvrdí to samotný Samsung

21
    Galaxy Note 3
8.9
      NAJNIŽŠIA CENA

Tweet, ktorý zverejnil Samsung nám (ne)nápadne naznačuje, že nový Galaxy Note 4 bude mať niečo viac než snímač odtlačkov prstov. V správe sa totiž nachádza obrázok, na ktorom niekto drží telefón v ktorom je obrázok oka s niečím, čo vyzerá ako skener sietnice. K tweetu Samsung pribalil aj správu: „Bezpečnosť sa dá vylepšiť použitím funkcií, ktoré sú pre nás unikátne. To je to, čo si predstavujeme. Čo by ste použili vy?“

Skener sietnice by mal byť bezpečnejší než snímač odtlačkov prstov, ktorým disponujú najnovšie Samsung zariadenia, vrátane Galaxy S5. Obrázok, ktorý zverejnil Samsung nám ukazuje aký nápomocný by takýto skener bol pri platení faktúr cez internet. Samozrejme, obe technológie sa dajú oklamať, no skener sietnice oklamete oveľa ťažšie, než snímač odtlačkov prstov.

Už minulý rok sa objavili informácie o tom, že Samsung plánuje implementáciu skenera sietnice, no predpokladalo sa, že ho spoločnosť integruje do Galaxy S5. Teraz to vyzerá tak, že sa Samsung rozhodol touto technológiou obohatiť svoj populárny rad zariadení Galaxy Note.

Informoval o tom server Phone Arena.

Vďaka za tip, Pavol!