Úvod Novinky Nokia a kórejský operátor testujú super sieť. Prenesie 5 GB za 11...

Nokia a kórejský operátor testujú super sieť. Prenesie 5 GB za 11 sekúnd

10

Technológie neustále napredujú a tie „sieťové“ nie sú výnimkou. Už aj u nás sa rozširujúce pokrytie LTE sieťami štvrtej generácie dokáže priniesť používateľom vysoké rýchlosti pripojenia s teoretickou rýchlosťou niekde okolo 150 Mbps, pričom tie najmodernejšie komerčne dostupné LTE – A siete dokážu poskytnúť rýchlosť až na úrovni 300 Mbps.

Informácia, že sa takouto rýchlosťou dokážeme pripojiť prostredníctvom našich mobilných zariadení znie úžasne, úžasné však už nie sú ceny poskytovateľov takéhoto pripojenia.

Pohľad do budúcnosti nám tentokrát ponúkol výskumný tím spoločnosti Nokia, niekdajšou hviezdou v segmente mobilných telefónov, a kórejský operátor SK Telecom.

4g-lte-logo

Tí spoločne pracujú a testujú LTE sieť budúcnosti, s ktorou sa im podarilo dosiahnuť prenosovú rýchlosť 3,7 Gbps čo bohate stačí na prenos 5 GB súboru za obyčajných 11 sekúnd.

V súčasne dobe samozrejme neexistuje žiadny smartfón, tablet ani modem, ktorý by bol schopný s takýmito rýchlosťami a pripojením pracovať, je však dobré vedieť, že takáto technológia existuje a do budúcnosti sa máme určite na čo tešiť.

.

zdroj: Engadet