Úvod Výrobcovia LG LG zverejnil špecifikácie G Pad 7.0, 8.0 a 10.1. G Pad 7.0...

LG zverejnil špecifikácie G Pad 7.0, 8.0 a 10.1. G Pad 7.0 bude dostupný už tento týždeň

2

Dnes je presne mesiac od toho, ako LG predstavil trio nových tabletov – LG G Pad 7.0, G Pad 8.0 a G Pad 10.1. Ich predstavenie takmer nikto z nás nečakal a záhadou boli aj ich špecifikácie, resp. akékoľvek bližšie informácie.

To sa zmenilo dnes, keď LG priblížil informácie o spomínaných tabletoch. Nový LG G Pad 7.0 by mal do Európy doraziť už tento týždeň, zatiaľ čo G Pad 8.0 a G Pad 10.1 budú dostupné do niekoľkých týždňov.

Teraz sa však poďme zamerať na špecifikácie, keďže podľa nich si svoje nové zariadenie vyberá nejeden z nás.

Niektoré špecifikácie majú spoločné všetky tri tablety. Všetky ponúkajú IPS displeje s rozlíšením 1 280 x 800, štvorjadrové procesory s jadrami o takte 1.2GHz a 1GB RAM. Podľa nedávno objavených benchmarkov by sa malo jednať o Snapdragon 400.

Medzi tabletmi však samozrejme nájdeme aj nejaké rozdiely. Sedem palcový G Pad 7.0 ponúka 3MPix zadný fotoaparát a 8GB vnútornej pamäti, zatiaľ čo G Pad 8.0 a G Pad 10.1 ponúkajú 5MPix senzor a 16GB vnútornej pamäti.

Všetky tablety majú slot pre microSD kartu. Najväčší G Pad 10.1 má neprekvapujúco najväčšiu, 8 000mAh batériu, zatiaľ čo G Pad 8.0 ponúka 4 200mAh kúsok a G Pad 7.0 o niečo menšiu, 4 000mAh batériu.

Čo sa softvéru týka, tam LG čerpal priamo zo svojej vlajkovej lodi, LG G3. Medzi vybavením tabletov nechýba nová inteligentná klávesnica, ktorú predstavili spolu s G3. Okrem toho nechýba ani Dual Windows pre lepší multitasking, Knock Code pre jednoduchšie odomknutie zariadenia a aplikácia QPair 2.0, vďaka ktorej sa vám upozornenia z telefónu objavia aj na tablete. Používateľské rozhranie má byť založené na Android 4.4.2, no táto informácia zatiaľ nie je potvrdená, pričom je jasné, že LG sa opäť vrhol naprieč jednoduchosti bez zbytočných prvkov, ktoré by celý vzhľad len špatili.

Trio nových tabletov by teda mohlo byť skvelou voľbou pre všetkých tých, ktorí hľadajú tablet pre nenáročné používanie, sledovanie YouTube videí, alebo len jednoduché prehliadanie webu. Ich príjemný dizajn a softvérové funkcie pritom môžu oceniť aj náročnejší používatelia, ktorí len k svojmu smartfónu potrebujú väčšieho spoločníka.