Úvod Novinky Google Google za 500 miliónov dolárov kúpil Skybox Imaging – vytvorí detailné snímky...

Google za 500 miliónov dolárov kúpil Skybox Imaging – vytvorí detailné snímky pre Google Maps

5

Google Mapy je služba, ktorá je deň čo deň populárnejšia. Nie je sa čomu čudovať, poskytuje totiž jedny z najlepšie prístupných a najlepšie spracovaných máp, či už z pohľadu lietadla, alebo z pohľadu auta.

Spoločnosť sa však rozhodla, že je čas rozšíriť ich obzor a tak odkúpili startup Skybox Imaging, firmu, ktorej sa na obežnú dráhu podarilo vyniesť 24 satelitov. Firma ako taká sa do tohto projektu pustila hlavne preto, že chceli zaznamenať zmeny, ktoré sa diali na povrchu našej planéty.

Server The Information potvrdzuje to, čo sme už rozoberali dávnejšie a to fakt, že Google a Facebook momentálne medzi sebou súperia v tom, kto dokáže poskytnúť pripojenie na internet viac a viac ľuďom.

Skybox Imaging môže začať snímky poskytovať takmer okamžite, no Google v satelitoch vidí aj ďalší potenciál a to možnosť rozširovať WiFi signál do oblastí s malým, resp. žiadnym pokrytím.

Satelity pritom neslúžia len pre fotenie snímok. Dokážu nahrávať HD video priamo z vesmíru, pričom viditeľné sú aj tie najmenšie objekty, ako napríklad pohybujúce sa autá. Aby ste videli, čo všetko takáto „sranda“ dokáže, pozrite si videá nižšie.

Upozornil na to server Engadget.