Úvod Novinky Google YouTube má odkúpiť Twitch za 1 miliardu dolárov

YouTube má odkúpiť Twitch za 1 miliardu dolárov

1

Populárna streamovacia služba Twitch by už čoskoro mohla skončiť pod krídlami technologického giganta, Google, resp. presnejšie pod krídlami ich služby založenej na videách, YouTube. O odkúpení informoval server Variety.

YouTube by mal odkúpiť Twitch za slušnú 1 miliardu dolárov, pričom akvizícia by sa mala podľa Wall Street Journal uskutočniť už „čoskoro.“

Viac informácií momentálne nemáme, no z pohľadu YouTube to dáva veľký zmysel. Twitch, ako streamovacia služba, započal cestu svetom ešte v roku 2011, kam sa odvtedy obrátili stovky hráčov, ktorí svojemu publiku chceli naživo streamovať svoje počiny v hrách. V službe každý mesiac naživo streamuje viac ako 1 milión reálnych používateľov a podľa štúdie od DeepField, objemom dát, ktorý sa prestreamuje hlavne vo večerných hodinách prekonáva aj samotný Google. Twitch je zaimplementovaný aj do dvoch najpopulárnejších konzol, Xbox One a PlayStation 4.

Zatiaľ čo YouTube je bez debaty kráľom online videa, streamovanie sa mu nepodarilo podchytiť včas a tak by nový prírastok v podobe Twitch zaistil prvenstvo aj v tomto odvetví.

Zaujímavé je, že Twitch mal dostať niekoľko ponúk, z ktorých jedna bola aj od Microsoftu. Spoločnosť ju mala odmietnuť a naopak, prijať ponuku od YouTube.