Úvod Novinky PRIESKUM: Až polovica Slovákov má byť online neustále, až 85% ľudí budí...

PRIESKUM: Až polovica Slovákov má byť online neustále, až 85% ľudí budí smartfón

6

Spoločnosť Google si nechala vypracovať prieskum, ktorý sa mal zamerať na ľudí a ich využívanie pripojenia na internet a zariadení, ktoré s nim priamo súvisia.

Prieskum zrealizovala spoločnosť IIBR, ktorej výsledky dnes zverejnil server DSL.sk. Ak však spomínaný server podotkol hneď v nadpise, metodika tejto spoločnosti je minimálne pochybná, no na vyjadrenie spoločnosti sa zatiaľ čaká.

Každopádne, podľa tohto prieskumu sa smartfónom necháva budiť presne 84% slovenskej internetovej populácie, 24% má internet kontrolovať ako prvú vec po prebudení, ďalších 23% počas rannej rutiny a 3% pri ceste do práce alebo školy.

2014-05-05-google-prieskum-1

Ženy majú na internete tráviť najviac času komunikáciou s rodinou alebo priateľmi a vyhľadávaním receptov. U mužov je obľúbený internet banking, čítanie správ a magazínov, pozeranie YouTube videí a sťahovanie aplikácií.

Zatiaľ nie je jasné, aké kritériá na tieto výsledky spomínaná spoločnosť využila. Každopádne, kontrolujete internet (správy, emaily, Facebook, Google+, počasie, alebo novinky) hneď ako sa prebudíte?