Úvod Novinky O2 aj naďalej rastie. Medziročne majú o 13% viac zákazníkov, za Q1...

O2 aj naďalej rastie. Medziročne majú o 13% viac zákazníkov, za Q1 zarobili 49,7 mil. €

2

Tretí najväčší operátor na Slovensku, O2, práve zverejnil svoje finančné informácie za prvý štvrťrok 2014. Podľa všetkého sa O2 sťažovať nemôže, rastú ako jeho príjmy, tak aj zákazníci.

Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe.

K 31. marcu totiž vzrástla zákaznícka báza spoločnosti medziročne o 13% na 1,58 miliónov. Spoločnosť okrem toho dosiahla v úvodnom kvartáli roku 2014 kladný prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou (OIBDA), ktorý oproti vlaňajšku vzrástol o 7%.

Kontinuálny nárast zákazníckej bázy neustále potvrdzuje správnosť našej stratégie rovnako férového prístupu ku všetkým bez rozdielu či sú to noví alebo existujúci zákazníci. Intenzívnejšie sa venujeme podnikateľskému segmentu, vylepšujeme dátové služby, opäť sme výrazne posilnili a neustále zlepšujeme našu sieť. Všetky tieto aktivity a najvyššia spokojnosť zákazníkov spomedzi všetkých operátorov na trhu nám priniesli opäť a to už piaty krát titul Operátor roka v nezávislej ankete zákazníkov,  uviedol Ramiro Lafarga, generálny riaditeľ spoločnosti O2.

Nižšie nájdete grafy vyjadrujúce vzťah O2 ku konkurencii. Zhora: trhový podiel, počet prírastkov zákazníkov, podiel na celkových mobilných tržbách.

Priloha2_trhovy podiel Priloha3_pocet_prirastkov_zakaznikov
Priloha4_podiel_na_celkovych_mobilnych_trzbach

Operátor celkovo za prvé tri mesiace tohto roku zarobil 49,7 miliónov eur, pričom priemerný výnos na zákazníka (ARPU) bol 5,8€ (predplatené služby) a 13,2€ (faktúry).

O2 okrem toho zaznamenal od začiatku roka nárast nových zákazníkov o 40 000, pričom od 1. januára 2014 do 31. marca 2014 si zákazníci do siete O2 preniesli už 29 970 telefónnych čísel.