Úvod Konkurencia Apple Majiteľka smartfónu od Samsungu zažalovala Apple za stratu správ po prechode na...

Majiteľka smartfónu od Samsungu zažalovala Apple za stratu správ po prechode na Android

6

Bývalá používateľka smartfónu od Apple, Adrienne Moore, zažalovala v San Jose v štáte California spoločnosť Apple za stratu správ po prechode na nový smartfón s operačným systémom Android.

Konkrétne ide o správy, ktoré jej priatelia poslali z iPhonu a dokonca od nich nedostáva ani nové správy. Adrienne preto žaluje Apple o bližšie nešpecifikovanú sumu peňazí za nezvládnutie prechodu medzi konkurenčnými platformami.

Informoval o tom portál AndroidAuthority.

Takže, čo sa vlastne deje? Zadržuje Apple správy ako formu „trestu“ za prechod na Android? Pravdepodobne nie. Ide o už viac menej známu chybu v systéme, ktorú sa nahryznuté jablko chystá opraviť v najbližšej aktualizácii iOS. Problém nastáva, keď Apple odstraňuje telefónne číslo z databázy iMessage. V niektorých prípadoch sa to nepodarí a výsledkom je strata správ. Aj ďalší bývalí používatelia iPhonov ohlásili rovnaký problém s tým, že nové SMS im prichádzajú s niekoľkodňovým meškaním.

Čo robiť? Pred tým než vyberiete zo starého iPhonu SIM kartu, vypnite iMessage. To by teoreticky malo zabezpečiť vymazanie Apple ID z databázy. Ak je na to už neskoro, skúste kartu opäť vložiť do iPhonu a skúsiť celý proces znova. V prípade, že stále máte problémy, malo by vraj pomôcť ak si vás ostatní ľudia vymažú z kontaktov a potom opäť pridajú. To je ale iba krajná možnosť, každopádne, v prípade najdôležitejších osôb to za tú námahu stojí.

Mali ste už niekedy podobné problémy? Ako ste ich vyriešili?