Úvod Dohady LG G3 bude veľký, nie však až tak, ako sa na prvý...

LG G3 bude veľký, nie však až tak, ako sa na prvý pohľad zdá

7

LGminulý rok svoju vlajkovú loď G2 vybavil 5,2″ displejom, telefón však nebol vďaka kompaktnému dizajnu a edge-to-edge displeju o veľa väčší, ako jeho päťpalcová konkurencia. Tento rok sa výrobca rozhodol zájsť ešte ďalej a svoj nový high-end smartfón vybavil 5,5 palcovým Quad HD panelom. Podarí sa mu vtlačiť ho do podobne veľkého tela, ako ostatní výrobcovia?

Situáciu priblížil server GSMarena.

Vďaka výrobcovi obalov na telefóny Spigen vieme približné rozmery LG G3. Musíme uznať, že sú skutočne pôsobivé. S 141,8 mm na výšku je dokonca kompaktnejší než jeho konkurencia, šírkou 73 mm sa tiež vyrovná ostatným vlajkovým lodiam. Hrúbka 9,3 mm síce celkový obraz trochu kazí, no to nevadí. Aspoň dostaneme lepšiu batériu.

Porovnanie rozmerov rôznych vlajkových lodí, zľava: telefón - veľkosť displeja - výška - šírka - hrúbka
Porovnanie rozmerov rôznych vlajkových lodí, zľava: telefón – veľkosť displeja – výška – šírka – hrúbka

Do približne rovnako rozmerného tela sa LG podarilo vtesnať o 0,4″ väčší displej, než v prípade Galaxy S5. Pre lepšiu predstavu, to je o 16% viac obrazovky, ktorú si môžete užívať. LG teda chválime za dobrú prácu. Zvlášť, ak sa potvrdia dohady o možnej odolnosti voči vode a prachu.

lgg3velkost
Rozmery aj s puzdrom: Výška – 15cm, šírka – 7,9cm, hrúbka – 1,3cm

LG G3 pravdepodobne ponúkne už spomínaný 5,5 palcový QHD (2560 x 1440p) displej,  ďalej procesor Snapdragon 801 s 3 GB operačnej pamäte RAM a 13 MPix opticky stabilizovaný fotoaparát schopný nahrávať 4K video. Cena v Európe by sa pri spustení predaja mala pohybovať v 600€ hladine.

Čo hovoríte na LG G3? Páči sa vám, alebo je až príliš veľký?