Úvod Smartphony Dohady LG G3: 6 dní pred predstavením unikla kompletná špecifikácia. Pozrite sa čo...

LG G3: 6 dní pred predstavením unikla kompletná špecifikácia. Pozrite sa čo si na nás LG pripravil

14

LGG3 je jedno z tých zariadení, ktoré sa do našej pozornosti dostalo už niekoľko mesiacov pred jeho predstavením. V správach sa objavovalo takmer každý deň a to na fotografiách, alebo formou uniknutých informácií. Nasledujúce potvrdenie jeho špecifikácie by teda nemalo byť žiadnym prekvapením.

Uniknuté snímky publikoval server GSMArena.

Vyzerá to tak, že niekomu sa podarilo prepašovať fotoaparát na prípravu tlačovej konferencie LG, vďaka čomu odfotil všetky snímky, ktoré budú s veľkou pravdepodobnosťou prezentované už 27. mája, keď LG oficiálne predstaví svoju novinku. Poďme sa teda pozrieť čo všetko si pre nás pripravil.

Prvou veľkou informáciou, ktorú sme síce vedeli, no aj napriek tomu je dôležitá, je jeho 5,5 palcový Quad HD IPS displej. Pod kapotou mu bije čipset Snapdragon 801, ktorému sekundujú 3GB RAM. Smartfón poháňa Android 4.4 KitKat. Na zadnej strane sa nachádza 13MPix fotoaparát, zatiaľ čo na prednej strane je 2.1MPix senzor.

lg-g3-prezentacia-1

Zariadenie podporuje LTE ako aj LTE-Advanced. Podporované je aj USB 2.0, Bluetooth 4.0 a NFC a aj napriek tomu, že v prezentácii neboli spomenuté, novinka určite podporuje aj GPS a GLONASS.

Vnútorná pamäť by mala začať na 32GB no bohužiaľ, momentálne to nevyzerá tak, že by sa dala rozšíriť pomocou microSD karty. Prezentácia je však určená pre kórejský model a tak je dosť možné, že verzia určená pre európsky trh bude odlišná.

Okrem toho sme sa dozvedeli, že LG G3 ponúkne 3 000mAh batériu a že jeho rozmery sú už tak, ako sme sa dozvedeli len nedávno – 146,3 x 74,6 x 8,9 milimetra. Znamená to teda, že LG G3 je rovnako veľký ako Xperia Z2, no narozdiel od Xperia Z2, ktorá ponúka „len“ 5,2 palcový zobrazovací panel sa pri LG G3 môžete tešiť na 5,5″ jednotku.

lg-g3-prezentacia-2

Na ďalšej snímke je LG G3 porovnaný s určitou konkurenciou – necháme vás hádať ktorou. LG na nej porovnáva displej, ktorý je väčší a ostrejší.

lg-g3-prezentacia-3

Ďalšia snímka poukazuje na to, že aj LG si uvedomuje, že hudba je pre zákazníkov čoraz dôležitejšia. Svoju vlajkovú loď sa rozhodol vybaviť 1W reproduktorom.

lg-g3-prezentacia-4

Posledné dve snímky sú venované fotoaparátu. Jedna z nich poukazuje na inovatívny spôsob odfotenia fotografie. Stačí z dlane spraviť päsť. Presné fungovanie funkcie preveríme pri recenzii.

lg-g3-prezentacia-5

Posledná snímka sa venuje záhadnému nástroju, ktorý sa nachádza naľavo od fotoaparátu. Podľa posledných informácií by sa malo jednať o laser, ktorý by mal zariadeniu pomôcť odfotiť fotografie v situáciách, ktoré majú od optimálnych svetelných podmienok veľmi ďaleko. Vzhľadom na fotografie, ktoré boli fotené počas dňa bude tento nástroj pravdepodobne univerzálny. Po kórejsky bohužiaľ nevieme, takže ak by sa medzi vami našiel niekto, kto tento exotický jazyk ovláda, dajte nám vedieť čo to LG vlastne chystá!

Puzzle sme teda poskladali celých šesť dní pred predstavením tejto očakávanej vlajkovej lodi. Celé predstavenie bude prirodzene pokrývať aj v 27. mája, takže ostaňte nám verní, o LG G3 budeme ešte informovať.