Úvod Výrobcovia HTC HTC One M8 vs HTC One Mini 2: Porovnanie fotoaparátov

HTC One M8 vs HTC One Mini 2: Porovnanie fotoaparátov

4

HTClen nedávno predstavil nový HTC One Mini 2, zmenšenú verziu vlajkovej lode, ktorá však neprišla len v menšom tele, ale aj s „menšími“ špecifikáciami. Zaujímavým ťahom HTC v tomto smere bolo vybavenie One Mini 2 až 13MPix fotoaparátom. Vlajkový One M8 ponúka „len“ 4MPix Ultrapixelový senzor.

Už veľakrát ste v rôznych diskusiách možno čítali, že na megapixeloch až tak nezáleží. To je pravda. Niekedy na nich však záleží. Poďme sa teda pozrieť, ako sa bude dariť Mini verzii oproti vlajkovému One M8, ktorý má väčší a citlivejší senzor.

Za porovnaním stojí server PocketNow, ktorý zhotovil všetky fotografie.

oneM8-vs-one-mini-2-zle-svetelne-podmienky

V situácii s nedostatkom svetla je One M8, disponujúci citlivejším senzorom, oveľa lepší. Fotografie vyššie sú 100% orezaním originálnej fotky.

oneM8-vs-one-mini-2-strom

Rovnaký výrez môžete vidieť aj na druhej fotografii, na ktorej už vidíme zásadné rozdiely medzi týmito dvomi fotoaparátmi. One M8 produkuje až šokujúco veľa chromatickej aberácie a to hlavne na stromoch. Je to tá ružovo-fialová farba okolo listov. Okrem toho môžeme vidieť, že softvér na One M8 umelo zaostruje fotografiu, ktorá tak na prvý pohľad vyzerá pekne, no v niektorých miestach nachádzame veľa nedokonalostí.

One Mini 2 je na tom podstatne horšie. Fotografia nie je ostrá a reprodukcia farieb je taktiež horšia, než na One M8.

oneM8-vs-one-mini-2-eskalator

A teraz niečo o tých megapixeloch. Vyššie je jeden príklad toho, kedy vám skutočne pomôžu. Na fotografii z One M8 by ste len veľmi ťažko lúštili čo je napísané na značke umiestnenej pri eskalátore. One Mini 2 je vďaka vyššiemu rozlíšeniu oveľa ostrejší.

Redaktori z PocketNow ďalej pripravili tieto dve galérie, v ktorých sa sami môžete presvedčiť o tom, ktorý z telefónov je podľa vás ostrejší, ktorý má lepšiu reprodukciu farieb a ktorý sa vám jednoducho páči viac. Nezabudnite nám to dať vedieť v ankete a diskusii nižšie.

 

HTC One Mini 2

IMAG0039 IMAG00051 IMAG00111 IMAG00171 IMAG00451

 

HTC One M8

IMAG0511 IMAG0518 IMAG0526 IMAG0548 IMAG0558

[poll id=“258″]