Úvod Novinky Hacker sa nabúral na baby monitor ovládaný cez smartfón, nepríčetným hlasom začal...

Hacker sa nabúral na baby monitor ovládaný cez smartfón, nepríčetným hlasom začal kričať na spiace dieťa

16

Rodičia na svoje deti dávajú neustále väčší pozor a to aj za použitia najnovších technológií. Jedným takým prípadom je mamička z Ohia, ktorá do izby svojej malej dcérky nainštalovala baby monitor, ktorý bol pripojený na ich domácu WiFi sieť, vďaka čomu šikovnú kameru so zabudovaným mikrofónom a reproduktormi mohli ovládať cez telefón. Na telefón bolo streamované živé video so zvukom.

Informoval o tom server CTVNews.ca.

Ľudia sú však aj neprajní a veľakrát aj chorí a preto jednému hackerovi nebránilo nič v tom, aby sa nabúral na spomínaný baby monitor, aj napriek tomu, že bol schovaný za zaheslovanou WiFi sieťou. Keď tak spravil, okamžite začal nepríčetne kričať v snahe, aby malú spiacu ratolesť čo najrýchlejšie zobudil.

„Zobrala som do ruky svoj smartfón, aby som skontrolovala, či je všetko v poriadku,“ vysvetľuje. „Potom som už len počula, ako mužský hlas kričí, Zobuď sa dieťa, zobuď sa!.“ Potom už nastalo dlhé kričanie.

Hneď ako to zbadali, otec dieťaťa vybehol do izby. Hneď ako otvoril dvere sa naňho začala otáčať kamera a rev hackera ešte zosilnil. Baby monitor okamžite odpojili a dom prehľadali, no nenašli žiadne známky po vlámaní.

Jedná sa o príklad toho, keď ako rodič chcete pre svoje dieťa čo najlepšie, no nakoniec sa vám to nevyplatí.