Úvod Výrobcovia Google Google má vyvíjať tablet, ktorý dokáže zosnímať vaše okolie v 3D

Google má vyvíjať tablet, ktorý dokáže zosnímať vaše okolie v 3D

0

Podľa správy zo servera Wall Street Journal Google pracuje na 4 000 prototypoch tabletov, ktoré sú vybavené špeciálnymi kamerami a senzormi, vďaka čomu sú schopné zmapovať vaše prostredie v 3D.

Tablety budú zostrojené v rámci projektu Tango, budú mať 7 palcové displeje, infračervené senzory určené pre meranie hĺbky, dva zadné fotoaparáty a „pokročilý softvér,“ ktorý je schopný zaznamenať a spracovať 3D obrázky objektov.

Projekt Tango, na ktorom Google pracuje sa snaží vyvinúť zariadenia, ktoré dokážu vidieť, čo sa nachádza v ich okolí. Spoločnosť už schopnosti projektu Tango demoštrovala vo februári. Vtedy však Tango bežal len na smartfóne s 4MPix fotoaparátom. Teraz by na rade mali byť tablety.

Server Wall Street Journal ďalej podotkol, že Google by tablety mohol predstaviť ešte pred vývojárskou konferenciou Google I/O, ktorá sa koná koncom júna.

Jedným z partnerov projektu Tango je NASA, ktorá túto technológiu využíva pri vybudovaní sférických robotov, ktorí sa vďaka nim budú lepšie orientovať a pohybovať na Medzinárodnej vesmírnej stanici.