Úvod Novinky Galaxy Gear dostáva aktualizáciu na OS Tizen

Galaxy Gear dostáva aktualizáciu na OS Tizen

4

V dnešnom svete sa dejú skutočne zaujímavé veci. Samsung totiž dnes začal rozosielať aktualizáciu na svoje prvé hodinky, Galaxy Gear. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, ak by nešlo o úplnú zmenu operačného systému.

Hodinky Galaxy Gear momentálne bežia na OS Android, ktorý je kompletne prekrytý vrstvou od Samsungu. V jadre je to však Android. Samsung do svojich najnovších inteligentných hodiniek (Gear 2 a Gear 2 Neo) inštaluje svoj vlastný OS Tizen. Ten sa od Androidu v Galaxy Gear na prvý pohľad veľmi nelíši, no spotrebováva oveľa menej batérie.

A teraz k veci. Existujú zariadenia, na ktoré na podarilo naportovať iný operačný systém, no aby výrobca poslal oficiálnu aktualizáciu, ktorou kompletne zmení OS, to sa len tak nevidí. Každopádne, zmenu z Androidu na Tizen by majitelia Galaxy Gear ani veľmi nemali postrehnúť. Okrem mierneho vylepšenia vzhľadu a dlhšej výdrže batérie takmer nič nové neprinesie, no to, že Samsung oficiálne mení celý operačný systém na svojom zariadení je skutočne kuriózne.

Máte hodinky Galaxy Gear? Dostali ste už aktualizácia na Tizen?