Úvod Anketa ANKETA: Ako často si kupujete nový smartfón?

ANKETA: Ako často si kupujete nový smartfón?

14

Mobilné technológie napredujú doslova tempom šprintu a čo je dnes high-end už zajtra môže byť len šedým priemerom.

Pri smartfónoch to badať hlavne na väčších rozlíšeniach, megapixeloch, výkonnejších mobilných procesoroch, väčšej pamäti RAM či novšej verzii softvéru.

Niekomu na plnohodnotné používanie stačí aj priemerný smartfón, ktorý je na trhu aj viac ako tri-štyri roky, niekto iný však nedokáže fungovať bez najlepšieho modelu na trhu. Smarfóny sú jednoducho spotrebný produkt a ako každý iný, treba ho raz za čas vymeniť.

Technologickí maniaci sú schopní zadovážiť si nový inteligentný telefón trebárs aj raz za pol roka, inej skupine používateľov, ktorí sú napríklad verní jednej značke menia smartfón raz za rok pri predstavení novej generácie toho súčasne používaného a jedinci odkázaní na dvojročnú viazanosť pri mesačných programoch operátorov si zväčša zadovážia zariadenie raz za dva roky pri novom paušále.

Istá skupina používateľov ďalej mení „starý za nový“ podľa jedného kľúča. Keď smartfón jednoducho rozbijú, respektíve už doslúži „opotrebovaním“.

Zaujíma nás, do ktorej skupiny patríte vy. Už štandarde nám s tým pomôže anketová otázka, v ktorej radi uvítame váš názor a jej výsledky, tak ako tých predošlých, opäť zverejníme. Takže, ako často si kupujete nový smartfón?

[poll=“245″]

 

Výsledky predošlých ankiet

 

Ako dlho vám vydrží smartfón na jedno nabitie?

graph

 

Aký objem dát mesačne presurfujete?

Výber_067

 

Koľko aplikácií máte nainštalovaných?

Výber_057

 

Ktorý operátor je podľa Vás najlepší?

Výber_0461

 

Uprednostňujete radšej mesačný program alebo predplatenú kartu?

dddd1

 

Poškodili ste už svoj telefón počas toho, ako ste boli pod vplyvom?

Výber_03011

 

zdroj: redakcia