Úvod Aplikácie TIP: Nainštalujte si aplikáciu IFTTT a zautomatizujte si Android do posledného detailu

TIP: Nainštalujte si aplikáciu IFTTT a zautomatizujte si Android do posledného detailu

5

NaGoogle Play sa minulý týždeň dostala populárna aplikácia IFTTT – If This Then That – alebo vo voľnom preklade, Ak Toto, Tak Potom Tamto, ktorá svoju popularitu nabrala na platforme iOS.

IFTTT vám ponúka možnosť zautomatizovať si svoj telefón na spôsob aplikácie Tasker, no s oveľa príjemnejším a jednoduchším prostredím. Okrem toho je založená na zrozumiteľných ‚receptoch.‘ Každý z receptov je sada inštrukcií, ktoré má telefón vykonať, podľa toho, ako ho nastavíte. Viem, možno to znie komplikovane, ale je to práve opačne. Uveďme si príklad.

Povedzme, že každé ráno prichádzate do práce a vašou rutinou je vypnutie zvonenia a zapnutie vibrácií. Aplikácia IFTTT to dokáže spraviť bez toho, aby ste museli pohnúť prstom. Do nastavení ‚receptu‘ stačí zadať, že ak sa budete nachádzať na adrese, kde pracujete, telefón má vypnúť zvonenie a zapnúť vibrácie.

Dobrou správou pre všetkých tých, ktorých možno svojou komplexitou odradil zaužívaný Tasker je fakt, že tieto recepty si používatelia medzi sebou zdieľajú a môžem potvrdiť, že ich je neúrekom. Jeden jednoduchý som si pre vás pripravil aj ja.

IFTTT Recipe: Ak AndroidPortal.sk publikuje nový článok, pošli mi notifikáciu  connects feed to android-notificationsFunkcionalita je to jednoduchá. Do parametrov som zadal náš RSS zdroj, pričom aplikácii som nakázal, aby v prípade nového článku do zariadenia poslala upozornenie do notifikačnej lišty. Nemyslite si, že je to niečo zložité, ja programovať vôbec neviem. Stačilo len poklikať po niekoľkých ikonkách a už to bolo. Nižšie nájdete aj niekoľko ďalších šikovných receptov. IFTTT Recipe: Track my minutes! connects android-phone-call to google-drive

Vďaka tomuto receptu sa vám zapíše každý odchádzajúci hovor do tabuľky v Google Drive. Vďaka tomu budete mať prehľad o tom, ako dlho ste telefonovali a koľko voľných minút vám ostáva.

IFTTT Recipe: Text to escape connects sms to phone-callToto je jeden z vtipnejších receptov. Ak ste povedzme v spoločnosti, z ktorej by ste sa najradšej vytratili, no bez nejakého dôvodu to nepôjde, IFTTT vám rád pomôže. Stačí odoslať správu s hashtagom podľa vašej voľby, povedzme #pomoc a telefón automaticky začne zvoniť. Vy tak môžete odísť a zahrať malé divadlo, že telefonujete. IFTTT Recipe: Add a random #Wikipedia article to #Feedly every day to increase my knowledge connects date-time to feedly

Chcete sa počas dňa naučiť niečo, o čom by ste inak nemali ani páru? Tento recept vám do RSS streamu každý deň podsunie náhodný článok z Wikipedie.

Myslím, že celý systém a fungovanie IFTTT už máte zmáknutý. Teraz môžete vytvoriť vlastné recepty, poprípade si môžete pozrieť nekonečné kolekcie tých, ktoré už existujú.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ifttt.ifttt“]