Úvod Novinky Pozrite sa akú máte podľa Facebooku hodnotu. Tisíce eur nečakajte

Pozrite sa akú máte podľa Facebooku hodnotu. Tisíce eur nečakajte

48

Facebook ešte v stredu zverejnil svoje finančné výsledky za prvý štvrťrok 2014. Spoločnosť ohlásila, že jej do kasičky prišlo 2,5 miliardy dolárov, čo je o 72% viac, ako za rovnaké obdobie uplynulého roku.

V správe sa okrem toho uvádza aj priemerný príjem na jedného používateľa (ARPU). Táto hodnota sa oproti minulému roku taktiež výrazne navýšila.

Informoval o tom server GSMArena.com.

Koľko teda prispejete do vrecka Marka Zuckerberga vy? Podľa informácií, ktoré do pekného grafu zoradil server Mashable veľa nie. Najdôležitejší používatelia pre Facebook sú tí, ktorí bývajú v USA, keďže tých si Facebook vzhľadom na hltanie reklamy nacenil na 5,85 dolárov, čo je približne 4,22 eur.

fbhodnota

Z pohľadu Facebooku je v Európe situácia o niečo horšia. Jeden používateľ tu má pre Facebook hodnotu len niečo vyše 2 dolárov, čo je približne 1,76 eur. Stále sa však jedná o obrovský nárast, keďže v prvých troch mesiacoch 2013 mal bežný Európan hodnotu len 0,98 eur.

Tak, myšlienka toho, že ľudská bytosť má na sebe nalepenú cenovku je minimálne zvrátená, no v novodobom podnikaní už spoločnosti musia analyzovať bohužiaľ aj to. Ste z výsledkov prekvapení, alebo ste naopak podobnú čiastku čakali?