Úvod Novinky AKTUALIZOVNÉ: OnePlus One ponúkne Snapdragon 801, 3 GB RAM a 13 MPix...

AKTUALIZOVNÉ: OnePlus One ponúkne Snapdragon 801, 3 GB RAM a 13 MPix snímač za 400 dolárov

14

10. apríl 2014  S blížiacim sa dátumom predstavenia smartfónu OnePlus One sa postupne objavuje čoraz viac zaujímavých informácií o tomto produkte.

Včera sme sa dozvedeli čo to o high – end špecifikácií samotného smartfónu, cenovej politike a spoločnosť dokonca zverejnila „unboxing“ video, ktoré malo za úlohu vyvolať napätie.

Najnovšie správy hovoria, že smartfón OnePlus One bude možné objednať on-line prostredníctvom ich oficiálnej stránky, pričom bude jedno z ktorej podporovanej krajiny ste.

Pri cenách systém automaticky zvolí menu, ktorá sa v danej krajine používa a okrem toho dokonca zobrazí informácie o operátorch v danej krajine kvôli kompatibilite zariadenia s frekvenciami, ktoré sú napr. v USA a Európe rozdielne. Na webe budú k dispozícii aj kompletné informácie o dodacích lehotách, záručnom a pozáručnom servise a všeobecne o celom procese objednávania.

Spoločnosť bude mať na hlavných kontinentoch umiestnené sklady, z ktorých bude zariadenia rozposielať a aj keď ich zákaznícky servis bude umiestnený v Číne, jeho pracovníci budú perfektne ovládať anglický jazyk. V prípade poruchy zariadenia ho budete musieť poslať len do najbližšieho skladu, čiže toho odkiaľ Vám zariadenie prišlo a spoločnosť sa postará o všetko ostatné.

9. apríl 2014 – Napätie okolo očakávaného smartfónu s tak trochu nezvyčajným názvom OnePlus One, ktorý bude bežať na známej CyanogenMod iterácii Androidu začína stúpať a dnes sa na verejnosť dostali nové, potvrdené informácie ako aj video.

Steve Kondik, zakladateľ vývojárskeho tímu Cyanogen sa objavil na videu, ktoré ukazuje rozbaľovanie tohto rozhodne zaujímavého smartfónu.

Ten však ale na videu nakoniec neuvidíme, čoho cieľom bolo pozdvihnúť napätie pred 23. aprílom, kedy bude OnePlus One oficiálne predstavený.

Samotný smartfón podľa potvrdených informácií ponúkne qaud-core procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, 3 GB pamäť RAM, 13 MPix fotoaparát z dielne Sony, 5,5 palcový full HD displej a masívnu, 3100 mAh batériu.

Ako sme už spomínali v úvode, smartfón bude bežať na upravenej verzii Androidu CyanogenMod 11 a celé toto dielo bude stáť 400 dolárov.

Indície teda napovedajú, že pôjde o vysoko konkurenčné zariadenie a na trhu môže spôsobiť poriadny vietor. Ak si však myslíte, že lacné a výkonné zariadenie opäť obíde Európu, ste na omyle.

Riaditeľ spoločnosti OnePlus sa vyjadril, že v Európe sa cena bude pohybovať na úrovni 350 €.

Výber_016

zdroj: PhoneArena, Phandroid