Úvod Konkurencia Microsoftu sa páčia widgety na Androide. Pracuje na interaktívnych dlaždiciach

Microsoftu sa páčia widgety na Androide. Pracuje na interaktívnych dlaždiciach

6

Americký technologický gigant, Microsoft, momentálne pracuje na testovacej verzii interaktívnych dlaždíc, ktoré by sa, v prípade úspešného testu, mali objaviť v dotykovom rozhraní Windows 8+. Svojou funkcionalitou sú však nebezpečne blízko widgetom v operačnom systéme Android.

Informovali o tom servery ZDNet.com a DSL.sk.

Dlaždice v operačnom systéme od Microsoftu mali doteraz od widgetov na Androide veľmi ďaleko. Zobrazovali síce dynamický obsah, ktorý sa mohol zmeniť niekoľkokrát za deň, no po kliknutí na jednotlivé dlaždice sa vždy otvoril príslušný program, ktorý dlaždica reprezentovala.

To by sa v novej verzii mohlo zmeniť, keďže ak v skúšobnej verzii kliknete na pravý spodný roh dlaždice, prepne sa do tzv. interaktívnej podoby, ktorá vám umožní vykonať určitú funkiu priamo na ploche. Ako môžete vidieť na videu nižšie, nové dlaždice sa svojou funkcionalitou skutočne podobajú na widgety v Androide.

Microsoft pravdepodobne nebol pripravený s touto informáciou vyrukovať na verejnosť, keďže po jej zverejnení niekoľkými médiami ju okamžite stiahol.