Úvod Novinky Samsung v hodinkách Gear 2 použil vlastný Exynos 3250

Samsung v hodinkách Gear 2 použil vlastný Exynos 3250

0

Onovej generácii inteligentných hodiniek od Samsungu už nejaký ten čas vieme, no stále nemáme presnú predstavu o ich špecifikáciách. Vieme, že majú 512 MB pamäte RAM, vieme, že ponúknu krásny 320 x 320p Super AMOLED displej a rovnako vieme aj o 2 Mpix fotoaparáte spolu s infračerveným portom na ovládanie televízie a meračom rýchlosti pulzu.

To všetko je síce veľmi pekné, ale otázkou zostáva, aký procesor to všetko utiahne. No, po novom už odpoveď poznáme. Ako sme predpokladali, Samsung použil čipset Exynos 3250 s dvoma jadrami taktovanými na 1 GHz. Originálne Galaxy Gear tiež využívali Exynos, no aby nespotrebovával priveľa energie, bol výrazne podtaktovaný a vždy bežalo iba jedno jadro.

Gear 2 a Gear 2 Neo však už budú skutočné dvojjadrové zariadenia. Ako je to možné? Bežia predsa na systéme Tizen, ktorý spotrebúva menej energie, ako Android. Vďaka tomu tiež nové hodinky vydržia o deň dlhšie.

Gear Fit ponúkne o niečo menej ohromujúci výpočtový výkon. Jadro Cortex M4 sa sotva dá považovať za poriadny procesor, ale na tých pár aplikácií  a minimalistické prostredie, ktoré ponúka, to absolútne stačí. Vyrátať kalórie zas nie je až taký problém.

procesor

Zdroj: GSMarena