Úvod Novinky Vďaka novému výskumu budeme batérie nabíjať 3x rýchlejšie

Vďaka novému výskumu budeme batérie nabíjať 3x rýchlejšie

2

Mobilné telefóny sa smerom vpred posúvajú obrovskou rýchlosťou, no jedna oblasť je oproti ostatným zanedbávaná. Ešte stále totiž čakáme na ten obrovský prevrat a revolúciu čo sa týka batérií a ich výdrže.

Jedinou zaujímavou novinky, ktorú sme za posledných pár rokov spozorovali, je ohnutý akumulátor, ktorý sa nachádza v zaujímavom LG G Flex. Okrem toho sme boli svedkami rovnakého receptu lítium-iónových a lítium-polymérových batérií.

Univerzita v Tokiu však zaznamenala prelom v technológii, ktorou sa naše batérie, pričom ich konfigurácia elektrolytov v lítium-iónových batériách má byť oveľa lepšia. Ich nový mix má byť oveľa odolnejší voči degradácii, pričom zároveň má vykazovať vysokú reaktivitu, teda dve schopnosti, ktoré sú v batériách veľmi dôležité.

V porovnaní s dnešným zložením akumulátorov, nové zloženie poskytuje štvornásobnú koncentráciu roztoku. To znamená, že nové batérie sa nabíjajú oveľa rýchlejšie a v rovnakej veľkosti dokážu udržať viac energie.

Výskumníci z Tokia svoju prácu zameriavajú hlavne na automobilový priemysel, no sme si istí, že ich nová technológia sa dostane aj do mobilných zariadení, bez ktorých si už mnohí z nás nevedia predstaviť bežný deň.