Úvod Novinky Google Úžasné! Textilná socha prepojená s Google Chrome rozžiarila oblohu vo Vancouveri

Úžasné! Textilná socha prepojená s Google Chrome rozžiarila oblohu vo Vancouveri

2

Obyvatelia kanadského Vancouveru sa počas uplynulej noci mohli pokochať novým umeleckým dielom, ktoré rozžiarilo oblohu v centre mesta. Dielo sa volá Unnumbered Sparks, vyrobené je z textílii a ako taký farebný obláčik sa vznáša nad aktívnym mestom, akým Vancouver bez debaty je.

Socha bola vyrobená k 30. výročiu úspešného a hlavne prospešného projektu prednášok, TED, ktoré sa vo Vancouvri bude oslavovať 21. marca. Lietajúca socha je však unikátna nie len tým, že…lieta,a le aj tým, že beží ľudia môžu ovplyvniť to, ako vyzerá. Takmer 100 metrovú sochu osvetľuje 5 vysokokvalitných projektorov, ktoré sú priamo na pojené na server v cloude. Na tento server sa môžu pripojiť aj okoloidúci.

Podľa správy z blogu Google, sa môžu ľudia, ktorí sa prišli pozrieť na toto veľdielo pomocou Google Chrome pripojiť na server zabezpečujúci vzhľad sochy, pričom jednoduchým ťukaním po displeji dokážu meniť farby sochy a vytvárať vlnky.

Lietajúce dielo nad Vancouvrom je jedna z najväčších textilných sôch vôbec. Jeho autorkou je Janet Echelman, pričom sochu pripravila s Aaronom Koblinom z Google. Ako táto socha vyzerá si môžete pozrieť na videu a fotografiách nižšie.

1 2 3 4