Úvod Operátori Telekom spúšťa medzinárodnú súťaž Telekom Innovation Contest

Telekom spúšťa medzinárodnú súťaž Telekom Innovation Contest

0

Spoločnosť Telekom spúšťa už druhý ročník súťaže Telekom Innovation Contest, ktorej sa môžu zúčastniť tímy študentov alebo podnikateľov so zaujímavým nápadom. Minulý rok sa akcie zúčastnilo 700 tímov a nakoniec vyhral slovenský Excalibur s riešením autentifikácie mobilných zariadení. Druhé miesto obsadil maďarský Cubilog a tretie nemecký Codeatelier.

V prípade záujmu sa môžete prihlásiť do 11. apríla. Svoje nápady potom budete prezentovať vrámci jednej z týchto tém:

  • Produktivita v Cloude
  • Budúcnosť médií a komunikácie
  • Internet vecí
  • Kyber Bezpečnosť
  • Smart energia

V prípade výhry vás čaká skutočne bohatá odmena. Najzaujímavejších je asi 150 tisíc eur, ďalej je to začlenenie do medzinárodných startup programov, hardvér, softvér, technické zabezpečenie a poskytnutie kancelárskych priestorov. Za zmienku stojí aj prístup k topmanažérom Deutsche Telekomu a možnosť ďalej rozvíjať svoje nápady.

Finalisti sa zúčastnia štvordňového vzdelávacieho programu, stretnú sa s expertmi a budú mať možnosť nahliadnuť do výskumných projektov Deutsche Telekom. Ak prejdete cez všetky národné a medzinárodné kvalifikačné kolá, dostanete sa medzi dvanástku najlepších tímov. Tie budú o prvé miesto súťažiť na Champions Pitch v Krakove na konci júna 2014. Minulý rok sa projektu zúčastnilo 700 tímov zo 45 krajín. Tento rok bude ich počet pravdepodobne ešte vyšší. V prípade záujmu sa môžete prihlásiť na tejto stránke.