Úvod Novinky Nový patent Samsungu naznačuje extrémne flexibilné nositeľné zariadenia

Nový patent Samsungu naznačuje extrémne flexibilné nositeľné zariadenia

5

Samsung nedávno predstavil fitness náramok Gear Fit, ktorý je vybavený zakriveným displejom a vďaka nemu lepšie sadne na ruku.

Samsung to s flexibilitou displejov myslí naozaj vážne, o čom svedčí jeho nová patentová prihláška, ktorá naznačuje extrémne flexibilný displej, podobný ako pri rôznych futuristických konceptoch, kde ste mohli zobrazovací panel ohýbať doslova ako papier.

Samsung má zrejme v pláne použiť takúto technológiu v rámci nositeľných technológií ako sú inteligentné hodinky alebo náramky.

Displej by ste si tak doslova obmotali okolo ruky a používali ho ako bežnú zobrazovaciu jednotku prostredníctvom dotykov a gest.

6a0168e68320b0970c01a3fcd17c8a970b-800wi

Prihláška opisuje, že zariadenie by malo napríklad prehrávať hudbu, informovať o dôležitých údajoch alebo o aspektoch zdravia vďaka použitému snímaču srdcovej frekvencie a podobne.

Ďalšie tvary v prihláške ukazujú napríklad skladací displej, ktorý zobrazuje rôzne domovské obrazovky s rôznym obsahom a užívateľ tak môže pristupovať k oveľa väčšiemu množstvu informácií alebo použiť napríklad strednú obrazovku pre video hovor a ostatné pre sociálne siete a iné funkcie.

Od patentovej prihlášky až k finálnemu komerčnému produktu však môže byť ďaleko a dúfame, že Samsung na takejto technológii intenzívne pracuje.

zdroj: talkandroid.com