Úvod Novinky Samsung predstavil NX Mini – ultimátny foťák pre ‚selfie‘ fotky

Samsung predstavil NX Mini – ultimátny foťák pre ‚selfie‘ fotky

4

Samsung práve predstavil svoj nový produkt – NX Mini – ktorý sa pridáva medzi ostatné bezzrkadlové fotoaparáty v ich portfóliu. Spoločnosť pritom verí, že sa jedná o zariadenie, ktoré si jeho zákazníci so sebou zoberú úplne všade. Fotoaparát NX Mini sa už, ako jeho názov napovedá, vyznačuje hlavne svojou kompaktnou veľkosťou. Bez problémov sa totiž zmestí do vrecka.

Takýchto kompaktných rozmerov fotoaparát dosahuje vďaka malinkému 9mm f/3.5 (24mm) objektívu, ktorý je jeden z dvoch základných. Druhá možnosť, ktorú si môžete zvoliť je rovnaký fotoaparát, no s 9-27mm zoom objektívom a externým bleskom. Prvá verzia by vás mala vďaka unikátnemu spôsobu, akým sa prepočítava dolár na euro výjsť na 449€, zatiaľ čo druhá na 549€. Fotoaparát pritom ponúka senzor veľkosti 1 palca, teda rovnaký, aký nájdeme povedzme na výbornom fotoaparáte Sony RX100.

nxmini3 nxmini4 nxmini5

Cieľovou skupinou pre Samsung sú v tomto prípade ‚bežní‘ ľudia, ktorí radi fotia veľa snímkov a svoj foťák chcú mať pri sebe za každú cenu.

Samsung svoj NX Mini vybavil zaujímavým spektrom funkcií, vrátane automatického nahrávania na Dropbox, či Flickr, NFC, WiFi a samozrejme, obrovským displejom, ktorý môžete otočiť o 180 stupňov.

nxmini6 nxmini7 nxmini8 nxmini9

Nejedná sa teda o seriózny fotoaparát, ktorý by zavoňal serióznemu nadšencovi fotografie, ale radšej bežnému človeku, ktorý chce o niečo lepšiu kvalitu, než ktorú mu dokáže poskytnúť telefón. Zariadenie by sa malo začať predávať v apríli, pričom dostupnosť na Slovensku zatiaľ nebola potvrdená.