Úvod Novinky Samsung Galaxy S5 od dnes dostupný v Južnej Kórei napriek tomu, že...

Samsung Galaxy S5 od dnes dostupný v Južnej Kórei napriek tomu, že Samsung nesúhlasí

0

Facepalm-1-

Tí z vás, ktorých zaujal smartfón Samsung Galaxy S5 si do kalendára zaznačte 11. apríl. Vtedy sa totiž na pulty oficiálne dostane vlajková loď Samsungu. Prípadne, ak bývate na kórejskom polostrove (samozrejme v južnej časti), môžete si ho zadovážiť už dnes.

Ako je to možné? Jedenásty apríl samozrejme stále oficiálne zostáva dňom, kedy sa do sveta tento smartfón dostane, Južná Kórea je však tak trochu špecifická. Väčšina operátorov tam totiž dostala trest za to, že sa snažili upútať zákazníkov privysokými zľavami! V Kórei je totiž protizákonné ponúkať nové zariadenia (ktoré ešte nie sú na trhu 45 dní) so zľavou väčšou ako 250 dolárov (v prepočte).

Výnimkou sú prípady, keď svoj starý alebo rozbitý telefón vymeníte za nový. Južná Kórea za porušenie pravidiel pokutovala troch najväčších operátorov a zakázala im 45 dní predávať smartfóny. To znamená, že by zmeškali oficiálny dátum uvedenia Galaxy S5 na trhu. Juhokórejský Telecom sa teda rozhodol ignorovať tento dátum a uviesť Galaxy S5 už dnes.

Tento krok sa samozrejme nestretol s veľkou podporou od Samsungu a J. K. Shin tento krok ostro odsúdil. Južná Kórea je pre Samsung veľmi dôležitá, keďže predstavuje približne 60% celkového predaja Samsung zariadení.

Zdroj: AndroidAuthority