Úvod Novinky FOTO: Toto sú inteligentné hodinky, ktoré sa musia stať skutočnosťou

FOTO: Toto sú inteligentné hodinky, ktoré sa musia stať skutočnosťou

12

Chcete inteligentného spoločníka, ktorý sa postará o tie najzákladnejšie funkcie vášho veľkého smartfónu bez toho, aby ste ho museli vybrať z vrecka? Na výber už dnes máme niekoľko riešení, z ktorých však ani jedno nezožalo tak veľký úspech, aby sme ich brali za skutočne revolučný produkt.

To štvalo aj maďarského dizajnéra Gábora Balogha, ktorý sa rozhodol navrhnúť vlastné inteligentné hodinky. Pre svoju predstavu použil hodinky výrobcu Triwa (Havana), ktorých vnútro vyplnil okrúhlym displejom. Používateľské rozhranie týchto hodiniek pritom nie je fixné a záleží len na výrobcovi, ako ho upraví. Gábor však predsa len načrtol svoju predstavu.

 

„Mám rád produkty s diskrétnou technológiou.“

Mám rád produkty s diskrétnou technológiou,“ vyjadril sa Gábor pre server The Verge. Umelec z Maďarska sa svojimi hodinkami snaží priblížiť vízii, ktorú má aj tím stojaci za termostatom Nest. Tvrdí, že skutočne kvalitné produkty nemajú zmeniť spôsob, akým žijeme náš život. Narozdiel toho, by len mali tikať v pozadí a plniť všetko to, na čo boli navrhnuté.

Aby Gábor hodinky príliš nekomplikoval, okrúhly displej nebude dotykový. Namiesto toho by ste hodinky mali ovládať pomocou rámiku a tlačidiel, ktorými disponuje veľa modelov. Celkové fungovanie pritom prirovnáva k ovládaniu starších modelov iPodov.

Samozrejme, Gábor Balogh je dizajnér a nie inžinier a preto je len veľmi ťažké špekulovať o tom, aké ťažké by bolo skutočné navrhnutie takéhoto produktu. Len si to predstavte, len taký okrúhly displej je raritou a čo ešte zvyšok hardvérového vybavenia, ktoré by sa muselo zmestiť do relatívne malého priestoru. Viac o koncepte týchto hodiniek sa dozviete na stránkach tohto šikovného freelance dizajnéra.

Viete si predstaviť nosenie takýchto, elegantno-futuristických hodiniek?

1
Analógové rozhranie a prichádzajúci hovor
2
Merač rýchlosti tepu a správy
3
Stopky a navigácia
4
Počasie a prehrávač hudby
5
Kompas a poznámky